Megtaláltuk a vintage stílus pécsi képviselőjét!

Szívesen pihentetjük szemeinket a virágboltok kirakatain, és vásárlások alkalmával is jó kedvvel lépünk be az illatos, színes, vágott virágok közé. A kellemes élmény azonban ritkán hagy mélyebb nyomot bennünk. Ezzel a megszokott képpel és még számos más virágboltról alkotott elképzeléssel dacol Pécs egyik legkülönlegesebb virágüzlete, a Blumen Bellis.

hirdetés

Már a küszöböt átlépve és az üzletben szétpillantva is érezhetjük, hogy a különleges miliővel rendelkező üzlet többet képes adni a betérő érdeklődőknek és vásárlóknak. A virágok és a sajátos stílusú kiegészítők, ajtó- és asztaldíszek mellett a bal sarokban egy hívogató klasszicista stílusú kanapé, antik felújított székek és kávézóasztal csalogatja a tekintetet.

blumen bellis,hl09

Nem gyakori, hogy egy virágboltban vintage stílusú bútorok, boros polc, vagy olvasó sarok hangulatát idéző kialakítás fogadja az embert. A stílusos lakásbelsőre emlékeztető elrendezés egyik legmeghatározóbb elemei a régiségkereskedők egyedi kínálatából válogatott, felújított bútorok. Az egyszínű, vagy színükben és stílusukban tökéletesen harmonizáló darabok mellett szinte minden kompozíció és csokor mögött rejlik egy-egy érdekes tárgy a festett, csatos ládától egészen az egymásra halmozott antik bőröndökig.

– A vásárlók szívesen nézelődnek az üzletben és gyakran megesik, hogy a virágok mellett a bútorok után is érdeklődnek – avat be minket a bolt tulajdonosa, Kleisz Andrea. Nyilvánvalóan sokuknak fel is csillan a szeme, mikor megtudják, hogy néhány különlegesebb, a bolt vezetője számára pótolhatatlan darabot leszámítva valamennyi berendezési tárgy megvásárolható.

blumen bellis,hl08

Az üzlet igazi éke a romantikus stílusú, fa ívekkel keretezett tükör, és a szemközti oldalon, a pult előtt elhelyezett klasszicista stílusú kanapé. Szintén különleges eleme a rendhagyó virágboltnak az egykori templomi pad, mely most pultként funkcionálva tölti be második életét.

blumen bellis, hl06

Az alapanyagok mellett az ötletekben is folyamatosan frissül és megújul az üzlet. A teljes kialakítás és a letisztult stílus a tulajdonos, Kleisz Andrea ízlését dicséri, aki további szakemberek bevonása nélkül szépíti üzletét már 6 éve, a virágbolt megnyitás óta.

– Kezdetben nem volt tudatos koncepció az üzlet kialakításánál. A tágas belső tér, a külföldi minták és a több éven át dédelgetett álom a virágüzlet nyitásáról lépésről lépésre eredményezte a helyiség jelenlegi stílusát. A virágokkal borított pult és a tonet kanapé elhelyezése után egymást követték az ötletek az üzlet berendezésére és azzal együtt került egyre több retusált régiség a virágok és díszek közé. Nagy örömömre folyamatosan érkeznek pozitív visszajelzések – avat be minket a tulajdonos.

blumen bellis, hl07

A vágott virágok és alkalmi csokrok mellett nagy hangsúly helyeződik a dekorációk készítésére. Aki az egyedit keresi, vagy saját ötletét szeretné egy szakember által formába önteni, az biztosan jó helyen jár. A kreatív tulajdonos számára fontos, hogy kész termékek és díszek helyett csak kellékeket szerezzen be, amik a kezei között nyerik el új formájukat.

– Folyamatosan igyekszem nyomon követni a legújabb trendeket és külföldi szaklapokból inspirálódni a szakmai újításokról. Emellett folyamatosan figyelem a vásárlók igényeit. Többek között ez az oka annak, hogy az üzlet mára túlnőtt a hagyományos virágbolt kínálatán – meséli Kleisz Andrea.

Szolgáltatások széles választéka jelenik meg az üzlet falain belül. Így nyerik el funkciójukat a jobb sarokban álló egyedi boros polcok is. A pécsi borokból összeállított kínálatából kedvükre válogathatnak az ajándékok és virágok mellé a vásárlók.

blumen bellis, hl10

Az alkalmi csokrok és ünnepekre készített dísztárgyak mellett szintén a virágbolt különlegességének tekinthetőek a bemutatódarabokként elhelyezett, rendelhető, vagy bérelhető dekorációs elemek. Találunk itt antik pohárkészletet, festőállványt, festett virágos ládát és számos más kézzel készített tárgyat, amiktől szinte minden menyasszony arca felderülne.