Menő pécsi boltbelsők 1. – Szabásminták a falon

A megszokott mainstream helyett mindig jólesik a szemnek egy kis változatosság. A helyi vállalkozásoknak és márkáknak több színtéren is fel kell venniük a versenyt a bevásárlóközpontok üzleteivel. Erre kiváló lehetőséget ad a különleges boltbelsők kialakítása. Gangel Benjamin szabósága remek példa erre.

hirdetés

Gangel Benjamin 15 éve tevékenykedik szabóként Pécs szívében. A jelenlegi rendhagyó belső térrel kialakított üzletét 2015 májusában nyitotta meg. A szabóság mennyezetét és padlóját a megszokott egyszerű formák és színek helyett szabásminták borítják be.

– Fontosnak tartottam a helyiség hangulatával, stílusával is kifejezni a szabóságban készült ruhák egyediségét. Szerettem volna, ha az üzlet is tükrözi az általunk képviselt sajátos megjelenést. Emellett el akartam elkerülni, hogy beolvadjak a többi helyi üzlet közé – mondta a szakember.

galeria_szabosag-1

A figyelemfelkeltő, megragadó kialakítás elérte célját, hiszen ahogy a szabóság tulajdonosa arról beszámolt, gyakran kap pozitív visszajelzéseket az üzletbe betérőktől.

A szakember azt is elárulta, már az üzlet megnyitása előtt tudta, hogy olyan szabóságot szeretne, ami kuriózumnak számít. A kívánt végeredmény eléréséért a szakmai körökben is elismert pécsi építészt, Pelényi Margitot bízta meg.

A kialakításnál törekedtek az eleganciára. Az üzletben a fekete és a fehér színek dominálnak. Szintén központi szerepet tölt be az ugyancsak rendhagyó módon kialakított, szabászasztalként funkcionáló pult, ami íves, kidolgozott kovácsoltvas lábaival egy régi varrógépre emlékeztet.

galeria_szabosag-2

– A szabásmintákkal díszített padló és mennyezet nem igényelt speciális technikát. A testvérem által tervezett grafikai mintákat a nyomtatást követően egy festő tette fel a mennyezetre, míg a padlóra matricaként rögzítve, kopásálló réteggel bevonva kerültek az alakzatok – árulta el az üzlet tulajdonosa.

Mindemellett hozzátette, a megfelelő munkaerő megtalálása az egyetlen akadálya annak, hogy még nem bővítette szabóságának számát. Minden bizonnyal az új üzletet is hasonlóan rendhagyó boltbelsővel alakítják majd ki.