Polgárpukkasztó darabok a divathéten

A divathét mindig izgalmas és inspiratív ötletekkel látja el a világot. Nemrég zárult a hét napos ruhaőrület New Yorkban, ahol neves divattervezők jobbnál jobb költeményeivel találkozhatott a nagyközönség. Ennél azonban talán még izgalmasabb, ha az “utca emberét” figyeljük, a kozmopolita nők ugyanis sokszor még a divattervezők kreálmányait is felülmúlják.

hirdetés

A szeptember 4-én startoló New York-i divathét kifutóján megjelenő ruhák is káprázatosak, ám ha kicsit másfele fókuszálunk észrevehetjük, hogy a bemutatót látogató nők ruhatára is legalább annyira inspiráló. A paletta néha olyan széles, hogy az ember nem is tud betelni a látvánnyal. Az utcákon “felvonuló” több száz kiváló szettből szemezgettünk, és az Abszolút Nő stylistjával, Lánczos-Benkő Tímeával elemeztük őket.

N.Y. Street Fashion 25

A kislányos báj mindegy, hogy milyen formában, de mindig megjelenik az divathetek utcáin. A izgalmas szabású pink miniruha és a rajzfilmfigurás póló miatt figyeltünk fel ezekre az eseményre látogató hölgyekre.

– Én személy szerint rajongok értük, hiszem nagyon jól összahangban tud lenni egy harmincas éveiben járó nőnél is a kislányos szabás vagy minta. Ezeknél a daraboknál pont az egyszerűség a nagyszerű – így a pécsi stylist.

N.Y. Street Fashion 22

Nem csak a divathét, de a szezon sajátossága is, hogy ilyenkor a hölgyek imádják a színeket keverni. A lila a narancsárgával eszméletlen feltűnő, mégis harmonikus. Ez az amihez a New York-i nők nagyon értenek, hogy feltűnő legyen a szett, mégis kiegyensúlyozott. Érdemes tőlük tanulni.

N.Y. Street Fashion 19

Igen, ezek az összeállítások valóban eléggé polgárpukkasztóak! A káosz érzetét sugallják, pedig céljuk csakis az önkifejezés tiszta művészete. Mindegy, hogy kezeslábas, vagy színes, flitteres póló.

– Ezek azok a szettek, amiket rendszeresen számos kritika ér kaotikus szín és formaviláguk miatt. Szerintem művészet a javából – mondja Lánczos-Benkő Tímea. Ezek az összeállítások nem csak a színeket, de a stílusokat is keverik, és nem csupán a sportosat az elengással. Ennél sokkal merészebbek, távolabbra mutatnak és többet mondanak.

N.Y. Street Fasion 2

Kétségtelen, hogy a furcsa cipők korát éljük. Természetesen ez is nézőpont kérdése, hisz a királyi korszaban is voltak már érdekes lábbelik, de a gésákat se felejtsük el ha már cipőkről van szó. Úgy tűnik reneszánszát élik az izgalmas topánok. Itt ismét stílusok keveredését láthatjuk, az elegáns légies szoknya a viszonylag sportos , “otromba”, nőiesnek semmiképp sem nevezhető cipővel fantasztikusan harmonizál. Eltérnek egymástól, mégis passzolnak. A szőrős, fehér papucs pedig egyenesen pimasz.

N.Y. Street Fashion 23

Ezt a két utolsó darabot azért választottuk, mert már hazai celebeken is lehetett látni hasonló megoldásokat. A sportos atléta blézerrel, illetve a hasmutogatás magas derekú nadrággal nagy sláger, már a magyar nők gardróbjaiban is megtalálhatóak hasonló darabok. A stylist figyelmeztet, hogy csak abban az esetben bújjunk bele ezekbe a ruhákba, ha hasunk legalább annyira esztétikus mint a képen látható hölgyeké. Szintén aranyszabály, hogy ha már derekat lógatunk ki, akkor azt csakis egyféleképpen tegyük, egy pár centis sávban, kizárólag a köldök felett.

[note note_color=”#fe8c67″]

Ha mindegyik ruhakölteménnyel nem is tudunk azonosulni, egy-két ötletet biztosan nyerünk a képeket nézegetve. Ha csak egy új gondolatunk születik, már megérte körülnézni. Annyi biztos, hogy a New York utcáin felvonuló nőkről érdemes példát venni, már ami az önkifejezést és önmagunk felvállalását illeti.[/note]

Fotók forrása: www.highsnobiety.com