Milyen legyen az ünnepi köröm?

Karácsony környékén  a nők nemcsak a szívüket, hanem körmeiket is szeretik ünnepi díszbe öltöztetni. Mivel a variációk száma végtelen, megpróbálunk némi útmutatást nyújtani, minták és színek tekintetében. Egy tanácsot biztosan érdemes megfogadni: ha a tartós műköröm, vagy lakkzselé mellett döntünk, számoljunk azzal, hogy a kiválasztott mintát hetekig nézegethetjük majd. 

hirdetés

Az örök klasszikus

A bordó, burgundi vörös, illetve az élénk piros színek már önmagukban is hordoznak valami ünnepélyességet. Ráadásul szinte minden kézfejen jól mutatnak ezek az árnyalatok. Karácsonyra bármelyiket bevállalhatjuk, de ha a hétköznapokban is gyakran viselünk pirosat, bolondítsuk meg egy kicsit az összhatást némi arannyal, vagy piros csillámporral, esetleg a matt és a fényes felületek variálásával.

Piroskörmök

 

Nem minden arany, ami fénylik

A fémesen vibráló felületeknél nem sok ünnepélyesebb dolgot tudunk elképzelni. Alapesetben ugyan nem árt csínján bánni a csillámporral, de így karácsony körül lehetünk merészebbek. Bár személy szerint nekünk jobban tetszik, ha csak egy-két köröm csillámlik a kézen, a bátrabbak nyugodtan vállalják be mind a tíz ujjukat.

És még egy dolog: az arany, ezüst, bronz színeken kívül gondoljunk még egy árnyalatra. A rózsaarany az idei év nagy visszatérője!

fénylőkörmök

 

Az erdő színei

Bár elsőre furcsán hangozhat, a mélyzöld, és a sötétbarna szintén szorosan kapcsolódnak a karácsonyhoz. Elsősorban a fenyőfa miatt, de az ünnepi dekorációkban is gyakran megjelennek ezek a színek. És akkor a meglepetés csokoládékról még nem is tettünk említést. Természetesen nem mindegy, hogy a zöldnek mely árnyalatát kenjük a körmünkre, de az úgynevezett erdőzölddel biztosan nem lövünk mellé. A mattosított és a csillámporos változatok  egyaránt gyönyörűek.

erdőkörmök

 

Hull a pelyhes fehér hó…

Nem véletlenül választottuk ezt a motívumot. Meglátásunk szerint ugyanis, talán a hópehely az egyetlen, – a szentestén kívül is – vállalható ünnepi motívum.  A kevesebb néha több elvét követve válasszuk ki néhány körmünket, és arra fessünk vagy kérjünk egy-egy hópihét. A még csillogóbb összhatás érdekében kövekkel is megkoronázhatjuk a végeredményt.

hópelyhek

 

A natúr is lehet ünnepi

Ne higgye senki, hogy a természetesség hívei nem öltöztethetik ünnepi díszbe a körmeiket. Persze csak akkor, ha hajlandóak vagyunk engedni a huszonegyből. Az alábbi példákból azonban jól látszik, hogy még egy szolid francia manikűrbe is lehet vinni némi karácsonyi csavart.

naturkörmök

  • Vampirella

    Én jó véresen szeretem a körmöket, lehetőleg csirke vagy disznóbelezés után. Nincs is jobb mint gőzölgő, vérszaftos kézzel végigsimogatni karácsonyi előkészületek közben a szeretteink arcát…