Mit húzzunk a lábunkra?

A cipővásárlás a legtöbb nő számára kész rémálom. Melyik nadrághoz milyen cipő passzol, barnát vagy feketét vegyek, magas vagy lapos sarkút? Ismerős kérdések, ugye? A problémához Lánczos Benkő Tímeát, az Abszolút Nő stylistjét hívtuk segítségül. 

Ha a pénztárcánk kellően vastag lenne, egy egész üzletnyi lábbeli sorakozna a gardróbban, ám csak kevesen annyira szerencsések, hogy megengedhetik maguknak ezt a luxust. Ilyenformán viszont muszáj választanunk. Megnéztük hát néhány pécsi üzlet kínálatát.

Alapcsomag

Két bokacsizma, vagy magas szárú cipő és egy gumicsizma. Timi azt tanácsolja, ha tehetjük, legalább három pár lábbelivel indítsuk az őszi-téli szezont.

Érdemes két különböző színű és stílusú cipőt vásárolnunk, mondjuk egy feketét és egy barnát, egy elegánsabbat és egy vagányabbat. A gumicsizma színe és mintája gyakorlatilag mindegy, itt bátran szabadjára engedhetjük gyermeki énünket és választhatunk, színes, vicces mintázatút.

őszi cipők1

Hogyan viseljük?

  • Körbenézve a nadrágtrendek között azt tapasztalhatjuk, hogy továbbra is a testhezálló, skinny, vagy leggings típusú alsók hódítanak. Ez egyben azt is jelenti, hogy a nadrágot nem húzzuk rá a csizmára, tehát mindegy, hogy a bővebb vagy a szűkebb szárú fazont vásároljuk meg.
  • Ne féljünk az elálló cipőszáraktól – mondja a stylist, egyáltalán nem néz ki bután, sőt kifejezetten vagány külsőt kölcsönöz a megjelenésünknek.
  • Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy a színek már nem jelentenek akadályt. Bátran viseljük a barna nadrágot fekete cipővel és fordítva, nincs szükség arra, hogy az öv vagy a táska színében visszaköszönjön a lábbelink.
  • Plusz tipp: aki még nem tette volna, próbálja ki a szürke-barna összeállítást is – tanácsolja Timi – nagyon jól mutatnak együtt.

őszi cipők

  • Egybetalpú: mindig is jelen volt, de igazán két évvel ezelőtt tört be a trendek közé és azóta töretlenül hódít. Bár a férfiaknak nem a kedvencük, de a nők már megbarátkoztak ezzel a fazonnal. Egy bizonyos talpmagasság után már nagyon robusztus lesz, ami furcsán mutat a vékony lábakon.
  • Férfias fazonok: külföldön előszeretettel viselik szoknyával és nadrágkosztümmel, de itthon még nem terjedt el annyira . A stylist úgy látja, a magyar lányok/nők jobban kedvelik a nőiesebb vonalat, talán ezért nem nagyon látunk ilyen cipőket az utcán. A lágyabb, fűzős mokaszinok azonban népszerűek, bár ha ilyen marad az ősz, jelentőségüket vesztik a vékony talpú lábbelik.
  • Motoros és western csizmák: elegánsabb és sportosabb fazonban egyaránt kaphatóak, némelyik igen letisztult vonalvezetésű, mások a túldíszítettség határait súrolják. A jól kombinálhatóság érdekében talán érdemesebb az egyszerűbbeknél maradni, persze ízlés dolga.
  • Gumicsizma: egy vízálló lábbelit mindenképpen érdemes beszereznünk, hiszen pontosan tudjuk, akármilyen drága is egy csizma, két csepp esőtől csurom vizes lesz. Erre azonban ne költsünk sokat: 3000-4000 Ft-ér már kapunk az üzletekben.
  • Magas szárú sportcipő: a divatlapokban újra és újra szembejön velünk a sportcipő. Férfiakon is egyre gyakrabban látni öltönynadrágot és zakót sportcipővel, a lányok pedig szűk nadrággal viselik. Extrém esetben szoknyával is előfordul, de a stylist szerint ez a tini divat kategóriájába esik, úgyhogy inkább hanyagoljuk.

őszi cipők

 

 

1 hozzászólás

Comments are closed.