Molett divat: vékony a kínálat

Aki vékony, annak könnyű magára csini ruhákat találnia, de mit tehetnek azok, akik 42-esnél nagyobb méretet hordanak? Milyen fazonokból, színekből, márkákból válogathatnak? Megnéztük, mit kínálnak a helyi üzletek a plus size ruhák terén. Rengeteg nehézségbe ütköztünk, ugyanis az üzletek egy része nem akart szerepelni, másoknak pedig a honlapja használhatatlan, de ettől függetlenül igyekeztünk minél szélesebb képet adni.

hirdetés

Általánosságban elmondható, hogy a legtöbb Pécsett megtalálható üzletben 42-es méretig sorakoznak a holmik a vállfákon, egy-két helyen vannak 46-os ruhák is és elenyésző azoknak a boltoknak a száma, ahol ennél is nagyobb méreteket találhatunk. Ráadásul annak, aki szélesebb derékbőséggel van megáldva, mélyebben kell belenyúlnia a pénztárcájába, ha csinosan szeretne felöltözni. Megmutatjuk néhány üzlet kínálatát!

Dundi Divat (M-4XL)

A város több pontján is található ilyen üzlet, mi az Árkádban jártunk. Első blikkre az tűnt fel, hogy ebben a boltban elég nehéz alapdarabokat találni, vagyis nincsen például egyszerű fekete pulóver. Van viszont rengeteg flitter, szegecs, gyöngy, csillám, fém- és szőrmebetét. A magyar és olasz gyártmányú ruhákat meglehetősen borsos áron kínálják, 10 ezer forintnál kevesebbel a zsebben nem is érdemes betérni. A nagyon kedves eladó hölgy azt mondja, leginkább a feltűnő darabok népszerűek a vásárlók körében. Az üzlet nagy érdeme, hogy tényleg megtalálható minden a legnagyobb méretekig: nadrág, blézer, kabát, blúz, póló stb.

dundi2

dundi3

dundi4

Reserved, F&F

A Reservednél 46-os, a Tesconál 48-as méret a plafon, de előny, hogy fiatalosabb viseleteket is találhatunk a kínálatukban. Fehérneműtől a kabátig van mindenből, ráadásul az árak is elég barátságosak.

f&f
Az F&F-nél 48-as a legnagyobb méret. Több ruha itt
reserved
A Reserved 46-ig számoz. Több ruha itt, az oldal nagy előnye, hogy méret alapján is kereshetünk

C&A

Itt is van XL kollekció, azonban fotók készítését nem engedélyezték, a márka honlapja pedig használhatatlan, az elérhető ruhadarabokat képtelenség online szemlézni. Így ha valaki itt venne valamit, előzetesen nem tud körülnézni, kénytelen bemenni az üzletbe. Mellesleg itt is elég sok csipkés, flitteres, csillámos holmit lehet találni, de azért van egy-két alapdarab is. Az árak változatosak: olcsó és drága cuccokból is van választék.

Akik nem akartak szerepelni

Van még egy nagy méretű ruhákra specializálódott bolt Pécsett a Búza téren. Szerettük volna bemutatni az üzlet kínálatát, ám az üzletvezető indulatosan közölte: ő nem járul hozzá, hogy egy lapon említsük a többi márkával. Sajnáljuk.

Online shopok

Összességében úgy véljük, elég szegényes a nagy méretű holmik kínálata Pécsett, de szerencsére manapság már pillanatok alatt beszerezhetünk bármit az online shopokból. Van két nagyon szuper oldal, ahonnan mindenféle cuccokat rendelhetünk kicsitől a nagy méretekig. A Forever 21 2-5 munkanapon belül szállít egész Európába 6 euróért, 75 euró feletti vásárlás esetén pedig ingyenes a házhozszállítás; itt 3 XL a legnagyobb elérhető méret. Az ASOS (ahol különböző márkák közül válogathatunk) 56-os méretig kínál ruházatot, ingyenes házhozszállítással 9 munkanapon belül. Ráadásul mindkét online üzletben állandó leárazások vannak, így könnyedén olcsó kincsekre bukkanhatunk.

ASOS
Az Asos kínálatából. Weboldal és a képek forrása itt
forever 21
A Forever 21 is gondol a kerekebb vonalú hölgyekre. Online shop és képek forrása itt

 

[note note_color=”#ffec66″]Magyar webshop is van!

A Caremo internetes boltjában szintén válogathatnak maguknak az erősebb testalkatú hölgyek, M-6XL-es méretekben. Innen is tetőtől talpig felöltözhetnek, ráadásul meglehetősen baráti áron. (A weboldal itt érhető el.)[/note]

Hirdetés