Nagy pocakkal, divatosan

Amikor az ember lánya megtudja, hogy kisbabát vár, napokig észhez sem tér az örömtől. Alig várja, hogy kerekedni kezdjen a pocakja, és elkészüljenek az első jól kivehető ultrahang felvételek. Majd néhány hónap múlva eljön a pillanat, amikor a nadrágok  kényelmetlennek, a pólók rövidnek bizonyulnak, a magassarkú elviselhetetlenné válik. Ilyenkor jön a nagy kérdés: mit vegyek fel? 

Milyen a jó kismamaruha?

Manapság már egyáltalán nem divat eltakarni egy szépen kerekedő várandós pocakot, sőt, a leendő anyukák különféle szabásvonalakkal, vagy kiegészítőkkel kifejezetten hangsúlyozzák a szívük alatt növekvő csöppséget.

Szerencsére trendi és csinos kismamaruhákból már nincs hiány a piacon, ám ezek mégsem felelnek meg az összes követelménynek. A divatos emellett minőségi és kellemes anyagból készült ruhák általában nagyon drágák. Hatalmas méretük miatt pedig szülés után hordhatatlanok.

Szett: Kismama Módi

Ezt elégelte meg Rozinger Edina, a Kismama Módi üzlet tulajdonosa és 2004-ben megnyitotta saját készítésű kismamaruha üzletét Pécsett. Jelenleg a Kereskedők Háza emeletén várja a kismamákat.

– A mi ruháink egyediek, mert én tervezem őket. A kismamák a nadrágoktól a hálóingeken át mindent megtalálnak nálunk. Emellett a személyes igényeket is megpróbáljuk kielégíteni. A ruhákat díjmentesen alakra szabjuk, és minden felmerülő igényt, kívánságot (színt, szoknyahosszt) próbálunk figyelembe venni, szintén felár nélkül.

Edina szerint az ár egyébként is egyre fontosabb manapság. Az emberek ugyanis nem tehetik meg, hogy súlyos tízezreket adjanak ki olyan darabokért, amiket csak néhány hónapig tudnak viselni.

– Több szempontból is alkalmazkodunk a piaci igényekhez. Egyfelől jó minőségű anyagokkal dolgozunk, és az áraink nagyon barátiak. A ruhákat a terhesség elejétől a végéig lehet hordani és nem utolsó sorban a baba születése után visszaalakítjuk a ruhákat.De sok olyan fazont készítünk, amit szülés után is nyugodtan hordhatnak az újdonsült anyukák.

 

 

Szett: Kismama Módi

Jobb személyesen! 

A kismamaruháknál éppúgy, ahogy általában a hagyományos női öltözékeknél, szükség van választékra mind fazon, mind színek tekintetében. A nagy pocakot leszámítva mindenkinek egyedi alkati előnyei, illetve problémái vannak, amiket érdemes figyelembe venni a választásnál.

– Segítünk annak, aki bizonytalan. Hiszen testalkattól és mérettől függően mindenkinek más áll jól. Webáruházunk is van, de én jobban szeretem, ha személyesen jönnek a kismamák, mert sokszor van, hogy a képen tetszik egy felső, de felvéve már nem is annyira jó, ilyenkor jobb próbálni több fazont és színt.

Megéri külön vásárolni?

A Kismama Módi üzlettulajdonosa szerint tévhit, hogy meg lehet úszni a babavárás alatti vásárlást. Természetesen alkati kérdés is, de a terhesség időszakában általában annyi pluszkiló ugrik fel a nőkre, hogy a korábbi darabok nem jönnek fel rájuk, vagy nagyon kényelmetlenek.

– Azt gondolnánk, hogy nyáron az ember felkap egy kis nyári ruhát és kész, de ez nem így van, a gömbölyödő pocak nem fér el minden ruhában, vagy ha el is fér, nem úgy van szabva, és elég furán, olykor viccesen néz ki. Lehet, hogy van egy két ruha, ami jó lesz de többségében nem, főleg ha előtte szűk, karcsúsított ruhákat hordtunk.

[frame]Elérhetőség:

Rozinger Edina
Kismama Módi
Kereskedők Háza (emelet)
Pécs, Rákóczi u. 46
www.kismamamodi.hu
tel.:30/314-4984[/frame]

 

Ha valaki mégsem szeretne költeni

Ettől függetlenül vannak, akik még pár ezer forintot sem akarnak, vagy tudnak elkölteni kismamaruhákra, az ő számukra az Abszolút Nő stylistje nyújt segítséget.

 

Modell: Schnur Szilvia

Első szett

A gumis derekú nadrágokat nagy szeretettel ajánlom a kismamáknak. Amellett, hogy trendi viselet, kifejezetten kényelmes is. Nem beszélve arról, hogy terhesség után is kitudjuk használni – mondja Lánczos Benkő Tímea. Bővebb és szűkebb szárú nadrágokat is lehet kapni, így akinek esetleg kicsit szélesebb a csípője, lába, azok is bátran hordhatják. Nagy kánikulában pedig a rövidnadrágos fazonokat érdemes keresni. A gumis részt a pocak alá tolva tudjuk hordani, és a babát sem bántjuk. Így nem kell mindig szoknyában vagy ruhában járni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Modell: Schnur Szilvia

Második szett

A maxi szoknyák idén nagyon divatosak, és szerencsére a kismamának sem kell kimaradnia ebből a remek viseletből. Ezt is a csípőrészen tudjuk hordani, és leginkább egyszerűbb pamutfelsőkkel ajánlom, amit még feldobhatunk egy farmeringgel, dzsekivel, kardigánnal, esetleg egy hatalmas nyaklánccal. Saruval, balerinacipővel egyaránt divatos külsőt kölcsönöz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Modell: Schnur Szilvia

Harmadik szett

A mell alatt elvágott ruha tipikus kismamaviseletnek számít – mondja a stylist. – Ettől függetlenül nyáron ez egy igen kényelmes választás, ráadásul nagyon jól variálható farmermellénnyel, kardigánnal, esetleg egy lenge stólával. A hatalmas virágot és a hozzá illő táskát ne felejtsétek!

 

 

 

 

 

Hirdetés

1 hozzászólás

Comments are closed.