Nem áll jó a sapka? Dehogynem!

A hűvösebb idő beálltával előkerülnek a sálak és a sapkák. Előbbi beszerzésével általában kevesebb gondunk van, maximum a színével kapcsolatban tanácstalankodunk . Ám a sapkavásárlás komoly dilemmába szokta ejteni a nőket. Íme, egy kis segítség!

A legfontosabb tudnivaló

Az idei szezonban egyáltalán nem muszáj, sőt majdhogynem véteknek számít, ha valaki szettben viseli a sapkát és a sálat. Vagyis bátran válasszunk különböző színűeket ezekből a téli kiegészítőkből. Ha igazán trendik akarunk lenni, akkor a mintás sálakat egyszínű sapkákkal kombináljuk.

A sapkavásárlást ne hagyjuk annyiban, csak azért, mert elsőre nem találtunk hozzánk illő darabot. Az Abszolút Nő stylistje azt tanácsolja, hogy próba közben variáljuk a hajunkat: tűrjük hátra, vagy előre, tegyük a sapka alá stb. Lehet, hogy csak egy kis igazításon múlik és máris jobban tetszik majd, amit a tükörben látunk.

Usanka

A szibériai hidegekre tervezett orosz téli sapkát gond nélkül beemelték a mindennapi divatba. Az idei szezonban többfélét is lehet kapni: hatalmas szőrméset vagy diszkrétebb bőrből készültet.

Mivel ajánljuk? 

Meglepő módon sok mindennel viselhető. A lényeg az, hogy az összhatás ne legyen túlzottan kontrasztos, illetve ormótlan, jegesmedve hatású. Hogy ezt elkerüljük, Lánczos Benkő Tímea javaslata alapján ne kombináljuk pufi dzsekivel (még ha nőies szabású is) és nagyon nőcis, karcsúsított szövetkabáttal.

usanka

Nagy karimájú kalap

Ezeket a fejfedőket itthon még nem igazán tudták befogadni, így megeshet, hogy ha bevállaljuk a kalapot, furcsa tekintetekkel találjuk szembe magunkat.

Mihez ajánljuk?

Pufi kabáthoz nem, de szövet, oversized vagy bőrkabáthoz is nagyon megy. Ha kalapot választunk, akkor hanyagoljuk a nagy, színes sálakat, hiszen a hatalmas karima önmagában is elég feltűnő.

kalap

Svájci sapka

Ha szigorúan az idei trendekhez tartjuk magunkat, akkor a svájci sapkáról le kell mondanunk. De miért tennénk, ha egyszer jól áll?

Mihez ajánljuk?

Szövetkabáthoz és más, nőies, karcsúsított felöltőkhöz is kitűnő viselet. Nagyon előnyös azoknak, akik szeretik az elegáns, decens külsőt és frászt kapnak a kislányos sapkáktól. A túl nagy sálaktól tartózkodjunk.

Bojtos kiskalap

A oldalra billentett franciás fejfedő szintén jó alternatíva lehet kötött sapka helyett. Tény, hogy a fület egyáltalán nem melegíti, ezért farkasordító hidegben inkább hagyjuk otthon.

Mihez ajánljuk?

Szigorúan csak nőies vagy oversized fazonokhoz hordjuk, a sálat pedig inkább felejtsük el.

svájci

 

A Jolly Jokerek

Maszkulin

A fentiekkel ellentétben a férfias szabású, hagyományos, bojt nélküli sapkák tényleg bármilyen fazonú kabáttal viselhetőek: legyen az szövet, pufi dzseki, vagy parka.

Pom-pom

A nagy bojttal ellátott kötött sapkát kimondottan a parkákhoz ajánljuk , hiszen kellően lezser darab. Ám gyakorlatilag bármivel viselhetjük, még a nőies szövetkabátokkal is. A hatalmas sál előny!

[note note_color=”#ff7a66″ text_color=”#f8f6f6″]Mi az a parka?

Eredetileg a sarkvidéki népek ruhatárának nélkülözhetetlen eleme volt, szarvasbőrből és fókabőrből készítették. Később átalakult, napjainkban népszerű változataik a harmincas években élték fénykorukat. Jellemzően combközépig érnek, szélnek ellenálló anyagból készülnek és legtöbbször nagy zsebek, valamint szőrmés kapucnik díszítik őket.[/note]

férfias

 

A kínálat

És végül, de nem utolsósorban az Abszolút Nő stylistje készített három összeállítást néhány Pécsett is fellelhető üzlet kínálatából. Válogassatok bátran!

sapka,sál 1

sapka,sál2

sapka,sál

1 hozzászólás

Comments are closed.