Nem kell fagyoskodni csinosan sem

Itt a szilveszter, a báli és színházi szezon, így sok alkalom adódik arra, hogy elegáns öltözetet húzzunk. Csakhogy télen az ember lánya a lenge, vékonyka, kivágott ruhákban, kis körömcipőben könnyen odafagyhat a járdára. Lánczos Benkő Tímea, az Abszolút Nő stylistja segítségével mutatunk néhány ötletet arra, miként maradjunk csinosak kicsit melegebben öltözve is.

hirdetés

Blézer helyett szőrme

A kis zakók, blézerek nagyon csinosak, sajnos azonban nem melegítenek túl sokat. Így aki fázósabb, jobban teszi, ha beruház valamilyen szőrös mellénykébe, ami már a magyar lányok körében is egyre divatosabb. Timi megnyugtatott minket, hogy a műszőrme is kellemes hőérzetet biztosít, szóval nem kell vagyonokat költeni egy ilyen apró ruhadarabra és még az állatvédők is hátradőlhetnek.

szőrme

Az összeállításon látható boleró szinte bármilyen ruhához felvehető, még kifejezetten elegáns anyagokhoz is. Ami a színeket illeti: fekete szerkónkat feldobhatjuk valamilyen színes szőrmegallérral. Egyes ilyen darabok nagy előnye, hogy többféleképpen is hordhatóak, így például nyakban vagy vállon, mellkason keresztben átvetve egyaránt.

Hosszú ujjú ruhák

Teljesen kézenfekvő megoldás hosszú ujjú ruhát választani, nem is kell magyarázni, miért. Ezek hátránya, hogy komolyabb, nívósabb alkalmakon nem hordhatóak, azonban családi, céges összejöveteleken vagy színházban tökéletesek.

mango dresses

A mostani szezonban nagy divatja van a bodyknak, ezek különböző színekben és fazonokban kaphatók, így ha jól választunk, még az is belefér, hogy az aláöltözet kilógjon a ruha alól a dekoltázsnál – mondta Lánczos Benkő Tímea. Ezek nagyon jó hőérzetet biztosítanak azzal, hogy a hátunkat, derekunkat melegítik.

Körömcipő helyett csizma?

Sajnos a csizmára is igaz, hogy nagyon elegáns alkalomra nem ajánlott lecserélni a körömcipőt – figyelmeztet a stylist. Azonban szilveszteri buliba, koktélruhához, flitteres, muszlin vagy csipkés anyagokhoz jól mutat – persze csak akkor, ha gondosan választjuk meg, odafigyelünk anyagára, színére egyaránt.

csizmák

Ne vegyünk fel csizmához átlátszó harisnyát és a szoknya ne legyen túl rövid, mert mindkét megoldás közönségesen fest. És ha már a harisnyánál tartunk: 15-20-40 deneset nyugodtan felvehetünk alkalomra is, a 100-as már túlzás, azt inkább hanyagoljuk, mert a nadrágszerű hatás miatt otromba látványt nyújt. Fekete, szürke, sötétebb árnyalatokat javaslunk, sőt alkalmakra nagyon csinos, ezüstszálas és egyéb rafinált harisnyákat is húzhatunk.

  • Pingback: Télen is csinosan – Láncos Benkő Tímea()

  • Lánczos Benkő Tímea

    deichmann , pontosabban 🙂

  • Lánczos Benkő Tímea

    Kedves Érdeklődő, azt a csizmát a deicmann-ban tudod beszerezni, de elvileg ez fekete, csak sajnos nem olyan jó a kép minősége! üdv: Tímea, a stylist 🙂

  • KÉRDÉS

    Kedves Keresztes Eszter, Azt a szürke hosszú szárú csimmmácskát hol tudom beszerezni??? KÖszönöm