Nem kell telepakolni a bőröndöt

Szülők, nagyszülők, testvérek, unokatestvérek, legjobb barátok. Az ünnepi időszakban keresztül utazzuk az országot, van, aki még külföldre is ellátogat néhány napra. Ilyenkor nem árt óvatosan bánni a csomagolással, nemcsak a ruhák, de a piperecuccok tekintetében is. Ebben segítünk egy kicsit!

hirdetés

[note note_color=”#c7b6cf”]

Ha utazás során szeretnénk napközben is sminket viselni, és az ünnepi vacsorákhoz is kicsípnénk magunkat, akkor a bőrönd felett állva gondban lehetünk. Mert bár a smink cuccok önmagukban nem foglalnak túl nagy helyet, tömegesen már egész méretes pakkot tehetnek ki. Érdemes tehát végiggondolni, hogy mit pakolunk be, és mit hagyunk otthon az ünnepekben. Gali Renáta, pécsi sminkmester most elárulja, hogyan készíthetünk változatos sminket kevesebb pipereholmiból.[/note]

1 Alapozó

Már többször volt arról szó, hogy természetes fényhez, nappalra mindig valamilyen könnyedebb alapozót célszerű használni, míg az esti bulira kicsit erősebb fedés is elfér. Hogyan lehet ezt egyszerűen kivitelezni?

– Ha az erősebben fedő alapozóhoz hidratáló krémet vagy báziskrémet keverünk, egyből kész is a színezett hidratáló – magyarázza a szakember.

2. Korrektor

A korrektort nemcsak a karikák és bőrhibák álcázására, de szemhéjpúder alapnak is kiváló. Egyenletes vékony rétegben vigyük fel a szemhéjra, ebbe beletapad majd a púder, így szebb és tartósabb lesz.

smink montazs
Forrás. www.renatagali.com

3. Highlighter

A highlighter egy nagyon sokoldalúan használható termék. Gyönyörű fényt és üde csillogást ad az arcnak, ezen kívül kicsit töményebb formájában nyugodtan használhatjuk fényt adó szemhéjpúderként is. Egy kis mennyiséget testápolóhoz keverve mindenhol finom ragyogást kölcsönöz a bőrnek, szájfényhez keverve pedig kicsit más árnyalatot és extra ragyogást adhatunk az ajkaknak.

4. Rúzs

Ha sikerül egy jól megválasztott színű rúzst találnunk, akkor akár krémpirosítóként is használhatunk belőle arcunkon – mondja Gali Renáta. Ez esetben minimális mennyiséget szépen oszlassunk el az arcon, de ügyeljünk arra, hogy ezt a folyamatot még az arc púderezése előtt tegyük meg, mert púderezés után kevés sikerrel tudjuk majd foltmentesen eloszlatni.

montazs2

5. Tus

A szemhéjtust is használhatjuk ez alkalommal többfunkciósként. Egyrészt, ha klasszikus tusvonalat szeretnénk húzni: ez esetben szépen rajzoljuk meg a vonalat, és hagyjuk megszáradni. Ám ha kicsit füstösebb hatásra vágyunk, akkor még száradás előtt fültisztító pálcikával satírozzuk el egy kicsit, így mindjárt más lesz a végeredmény.

6. Világos és sötétbarna matt szemhéjpúder

Egy ilyen termék nagyon jó szolgálatot tud tenni, többek között szemöldökszínezésre is használhatjuk őket. A szemhéjon pedig kétféleképpen is variálhatjuk ezeket a matt színeke. Készíthetünk üde nappali, natúr sminket, a selyemfényű porokkal (highlighterrel) kombinálva pedig egy húzásra ünnepivé alakul a smink – avat be a műhelytitkokba a sminkmester.

Ha a szemhéjpúdert nedvesen visszük fel, sokkal intenzívebb lesz a szín, így pl egyetlen jól megválasztott paletta teljesen más végeredményt tud mutatni.

7. Plusz: természetesen a szempillaspirál, de akár a porpúrderünket is bedobhatjuk