Nem mellesleg: a tökéletes fehérnemű

A melltartóvásárlás gyerekjáték – gondolják sokan. Ám ez téves elképzelés, a nők jó része nem foglalkozik behatóan azzal, hogy milyen fehérneműt visel. 

hirdetés

Méretre szabva

Na igen, ez az a dolog, amivel a legtöbb nő nem  szokott túl sokat foglalkozni. Általában annyi történik, hogy a szemre jónak tűnő fehérneműt leakasztja a fogasról, és viszi is a pénztárhoz, jobb esetben a próbafülkébe. Ha nem kényelmetlen, akkor jó. Ám ez nem ilyen egyszerű. Íme egy remek oldal, aminek segítségével megtudhatjuk, melyik méret a megfelelő számunkra.

A megfelelő kosárméret kiválasztása érdekében ellenőrizzük, hogy

1a mellek felemelt kéznél is kitöltik-e a kosarat úgy, hogy közben a melltartó anyaga nem ráncolódik.

2, a mellek nem dudorodnak-e ki felül a melltartó kosarából

Ha az első állításra igen, a másikra nem a válasz, jó méretet választottunk. 

Válaszd a legszebb fazont!

Miután pontosan megismerted a méreteidet, próbálj fel több stílusú melltartót! A fehérnemű vásárlás ne csak egy kötelező kör legyen, szánjunk rá időt, hogy kiválasszuk azt, amelyik a legjobban áll. A félkosaras melltartó kerek dekoltázst ad, a telikosaras egészen magasan végződik, a széles pántok kiválóan tartanak. Merészen kivágott ruhákhoz pedig viseljünk push-up vagy mélyen kivágott melltartót.

Próba nélkül sehová

Aranyszabály, hogy soha ne vegyünk úgy melltartót, hogy nem próbáltuk fel előtte! Vannak olyan üzletek, ahol lehetőséget biztosítanak az otthoni próbára, természetesen ezt ki lehet használni. A hangsúly úgyis azon van, hogy mielőtt napi szinten használni kezdenénk, győződjünk meg a maximális kényelemről.

Mire figyeljünk? A melltartópántoknak illeszkedniük kell testünk körvonalához, ne legyenek se túl vékonyak, se túl feszesek, nehogy megsértsék a bőrünket.

Plusz tipp: A melltartóvásárlást ne olyan napra időzítsd, amikor menstruálsz, mert ilyenkor megduzzadhatnak, feszesebbé válhatnak a keblek, így nem lehet kiválasztani a jó méretet!

Pántkérdés

A pántok megfelelő beállítása szintén kulcsfontosságú. A túlságosan szorosra húzott pántok a melleket rendellenes pozícióba helyezik. Nem beszélve arról, hogy a pánt ilyenkor belevág a vállba, ami hosszú távon kidörzsölheti azt. A túl lazára hagyva viszont nem tartanak, helyette állandóan lecsúsznak a vállunkról.

Továbbá vizsgáljuk meg a tükör előtt, hogy a hátsó, vízszintes pántok valóban vízszintesen állnak-e, a lapockák alatt, kényelmesen simulnak a bőrödre és nem vágnak be.

Teszteld a tartást!

Ahhoz, hogy megtudd, a mellrész illeszkedik-e, mozogj: hajolj előre, és nézd meg, hogy elmozdul-e a melled. Ha igen, másik méretet kell választanod. Emeld fel a kezed, és nézd meg, hogy a melltartó a helyén marad-e. Ha a melltartó feljebb csúszik, nem felel meg a mell alatti körméretednek.

Figyelem!

Ha a mellek melltartó viselése közben is lógnak, akkor vagy nem megfelelő a viselt darab mérete, vagy kedvenc darabunk elhasználódott. De bármi is legyen az ok, cseréljük le az alkalmatlanná vált fehérneműt!