Maxiruhát nem, de flitteres bugyit találtunk

Ha ügyesek és szemfülesek vagyunk, nyári ruhatárunkat egészen olcsón feltölthetjük. Az igazi kánikula csak nemrég köszöntött be, úgyhogy még nem késő vásárolgatni. Megnéztük néhány pécsi turkáló kínálatát, és az Árkád üzleteinek leértékeléseibe is bepillantottunk.

hirdetés

A célunk alapvetően az volt, hogy találjunk egy csinos, jutányos árú maxiruhát. Ez sajnos sikertelen próbálkozásnak bizonyult, ám keresgélés közben legalább minden meglátogatott üzlet kínálatát felmértük, és kiválasztottuk személyes kedvenc darabjainkat.

 

Colourka (Király utca)

Az üzletben új és használt ruhák egyaránt találhatók, a kínálat széles és a szó szoros értelmében színes, aki kedveli a mintás darabokat, mindenképpen nézzen körül itt. Főleg ruhák, szoknyák, felsők, ékszerek és táskák találhatók a boltban, ahol szezononként változik az árukészlet, így a nyári holmik között természetesen fürdőruhát is találtunk. A ruhadarabok ára széles skálán mozog, nagyjából 1000 és 7000 Ft között.

Blézer: 3200 Ft

 

Táska: 2750 Ft

 

 

Adidas fürdőruha: 3000 Ft

Citrom turi (Citrom utca)

Csaba, az üzletvezető elmondta, hogy boltja tulajdonképpen a fejfedőkre és a fürdőruhákra specializálódott. Rengeteg női és férfi kalap található az üzletben, változatos színekben és fazonokban. Németországból érkeznek a darabok, gondos válogatás után, csak a jó állapotban lévőket adják el. Az árak barátiak, 2000 Ft alatt mozognak. Fürdőruhák és fehérnemű között is válogathatnak a merészebbek, pár száz forintért találtunk bikinit és melltartót. Nagyobb méretek is vannak a boltban a teltkarcsú hölgyek számára, márkás fürdőruhák nagy választéka vonul fel 3-4 ezer forintért.

 

Extrém igényeket is kielégítenek a Citrom turiban

 

Masnis kalap: 1800 Ft

 

 

Az egyik legjobb cucc, amit találtunk

Kilós Háda (Rákóczi utca, Régió Üzletház)

Az egyik legnépszerűbb turkáló kínálatában szinte bármit megtalálunk. A ruhadarabok színek szerinti elrendezése megkönnyíti a célirányos vásárlást. Gyerekholmik, lakástextil, cipők, táskák közül is válogathatnak az ide betérők. Minden hónap első péntekén debütál az új árukészlet, ezután hetente frissül a raktárból. (Figyelem: a nyitó péntek előtti napon az üzlet zárva tart!) Sajnos a maxi ruhákat már elkapkodták – ez az egyik legkeresettebb darab idén, mondta Dana, az egyik eladólány –, de nagyon szuper, extravagáns cuccokat találtunk, személyes kedvencünk egy fémekkel díszített ruci lett. Kis szerencsével alig használt, márkás bőrcipőt is túrhatunk magunknak.

 

Cipő (bőr): 585 Ft.

Ruha: 2645 Ft.

 

Helyes kis bőrtopán

 

És az abszolút kedvenc: a flitteres bugyi

 

 

Vállfás Háda (Nagy Lajos király útja)

 

Pöttyös strandruha: 1999 Ft

Ez az egyik legdrágább turi a városban, azonban nagyon jó minőségű, márkás holmikat találhatunk, nagyjából 900 és 4000 Ft között. A kétszintes üzletben szintén színek és fazonok szerint keresgélhetünk. Az idei nyár legdivatosabb darabjait is megtalálhatjuk itt, az új ruháknál jóval jutányosabb áron. Fontos, hogy ne tévesszen meg minket az elsőre alacsonynak tűnő ár: nem éri meg 1500 Ft-ért használt felsőt venni, ha az Árkádban szinte bármelyik bolt basic darabjai között találunk újat 1900 Ft-ért, normál, vagyis nem a leértékelt áron. Ettől függetlenül nagy erénye a boltnak, hogy olyan márkákat is találhatunk, amiket egyébként itthon nem forgalmaznak.

 

 

 

Fekete szandál: 2499 Ft

 

Menő a rövid derekú…

 

H&M (Árkád)

A bevásárlóközpontban megkezdődtek a nyári leértékelések, az összes üzletben kedvezményesen vásárolhatunk. A H&M-et választottunk ki, ahol szemtelenül olcsón juthatunk hozzá vadonatúj ruhadarabokhoz. Ilyenkor különösen megéri betérni ide, mert tulajdonképpen a turkálókhoz hasonló árakon újíthatunk be pár holmit. Amikor nincs leértékelés, akkor is érdemes körbenézni a basic darabok között, mert ezeknek általában alacsony az áruk, azonban sokszor sajnos a minőségük is, ezért résen kell lenni. Most, a leárazások idején pedig mindössze 1500 Ft-ért juthatunk balerinacipőhöz és 5000 Ft-ért kiskabátokhoz, blézerekhez.