Nyárit ősszel is!

Itt a vénasszonyok nyara, a nappalok még melegek, de az éjszakák és a reggelek már hűvösek. Ettől még nem kell búcsút intenünk nyári ruhadarabjainknak, elég, ha megfelelően kombináljuk őket néhány melegebb holmival. Megmutatunk pár összeállítást, amivel átvészelhetjük a hőmérsékletingadozást.

hirdetés

 

Rétegesen biztosra mehetünk

Ha valaki a reggeli órákban indul dolgozni, akkor kénytelen kicsit vastagabban öltözni, mert ilyenkor még meglehetősen csípős a levegő. Fontos, hogy vagy alul, vagy felül öltözzünk melegebben, nehogy megfázzunk. Érdemes megfogadni anyáink jó tanácsát, miszerint a réteges öltözködés a legbiztosabb ilyenkor.

Ha délután indulunk valahová, de feltehetően csak este érünk haza, akkor ugyanezek a szabályok érvényesek: legyen nálunk valamilyen melegebb holmi. Ilyenkor célszerű nagyobb táskával útnak indulni, amibe bele tudjuk pakolni a levetett ruhákat, amikor már nincs rájuk szükségünk – javasolja Lánczos Benkő Tímea, stylist.

Nyári ruha

Bátran hordhatjuk még bármelyik lenge, nyári ruhánkat, vegyünk fel hozzá egy farmerdzsekit, blézert vagy kardigánt. Fázósabbak egy sálat is elővehetnek, ezt később akár a táskára is ráköthetjük, így nem kell ide-oda pakolni, miután levettük.

Rövidnadrág

A rövidnacit hordjuk ilyenkor inkább zárt cipővel, a bokacsizma nagyon trendi választás. A hosszú ujjú inget a nap folyamán, ahogy melegszik a levegő, feltűrhetjük. Ha korán indulunk otthonról, vegyünk fel egy vastagabb pulóvert, így a testünk hőérzete megfelelő lesz.

Szandál

A nyitott lábbeliknek sem kell még búcsút intenünk: ha hosszú nadrággal viseljük a szandált vagy a papucsot, akkor biztosan nem fogunk fázni.

Mit ajánlatos elkerülni?

Kora ősszel még nincs úgymond tiltólistás szín vagy anyag, ez csak később lehet mérvadó, amikor már például harisnyát is fel kell vennünk. Amit talán érdemes elfelejteni egy időre, azok a neonszínű ruhadarabok- mondja a stylist.