Ők 2016 legjobb női

Sok hölggyel készítettünk interjút, és annál több eseményen jártunk. Ezen idő alatt volt bőven időnk megismerni a Pécsen tevékenykedő, vagy pécsi kötődésű, sikeres nőket és munkásságukat. Szubjektív szemlénkben összegyűjtöttük az Abszolút Nő kedvenc 2016-os személyeit.

hirdetés
Pataki Erika

Az esztétaként végzett pécsi nőt leginkább a bicikligumi-belsőből készült ékszereiről, vagy A Klubból ismerhetjük, ezen kívül az Ökográf Egyesület, és a SosemArt Kulturális Egyesület elnöke, de többek között neki köszönhetjük az Alternatív City Guide-ot, vagy a Monokrom Design Store megszületését. 2016-ban leginkább a Renesoundban találkozhatunk vele, ahol meg is látogattuk Pécs első interaktív mesekönyvének készítése során. A könyvben a kisiskolásokat Tilki, a mecseki róka kalauzolja el, csavargása során ikonikus pécsi motívumokat, helyeket és embereket mutat be. A vándorkönyv a pécsi iskolákat járja majd, hogy abból tanulhassanak a gyerekek városunk történelméről.

pataki erika1


Cserkúthy Hanna

Nem sokszor fordul elő, hogy pécsi divattervező ruhájával találkozunk a világ egyik legbefolyásosabb divatmagazinjának lapjain. Cserkúthy Hannának és tehetséges pécsi csapatának ez sikerült 2016-ban, méghozzá a januári brit Vogue magazinban olvashatott az európai közönség Hanna munkásságáról. A hölgy 2016-os ősz/tél kollekciójának egyik elegáns, utcai ruhakölteményét láthatjuk a magazinban. Hanna a Forrai Magániskolában tanult divat-és stílustervező szakon, majd sok helyen gyakornokoskodott, de különösen büszke a budapesti Daalarnánál töltött négy hónapra. Miután elvégezte az iskolát, visszaköltözött Pécsre, és másfél évvel ezelőtt megalapította saját márkáját öccse, Cserkúthy András segítségével. Fő profilja az elegáns utcai, illetve a csinos alkalmi ruhák.

hanna-kep


Göcsei Kamilla

Minden pécsi nőnek érdemes ismernie a HappySkin márka mögött álló Göcsei Kamillát és termékeit. Nemcsak azért, mert a natúrkozmetikumok és az egészségtudatos életmód iránti érdeklődés egyre növekszik, hanem mert Kamilla elszántsága példaértékű. 2016-ban másodszor kapta meg a pécsi márka a Magyar Termék Nagydíjat. A háromdiplomás mérnök-közgazdász hölgy csak gyerekei születése után ásta mélyebbre magát a natúrkozmetikumokkal kapcsolatos szakirodalmakba, de ezután szinte egy csapásra meg is született a HappySkin márka.

göcsei-kamilla


Skrionya Sára

Közgazdászból lett sminkmester a pécsi születésű, 27 éves Skrionya Sára. A natúr, természetes vonalakat kedvelő szakember remek mesterek mögött tanulta el a sminkelés csínját-bínját, mára pedig film- és reklámforgatásokon, divat-, esküvő- és egyéb fotózásokon is részt vesz. Sára jelenleg fővárosunkban tevékenykedik. A sminkelés mellett pár évig dolgozott fotóprodukciós cégnél, jelenleg pedig gyártási feladatokban is részt vesz. Sára munkásságát érdemes követni, mert amellett, hogy egyre több megbízást kap, munkái igen szerteágazóak, bizonyos munkák során ő a sminkes, a fodrász és a stylist is egy személyben.

saraskrionya


Lévai-Litter Évi

Sokan mozdulni sem tudnak egy gyermek mellett, nem úgy kettővel. Vannak viszont, akiket inspirál az anyaszerep. Lévai-Litter Évi ilyen hölgy, akit ereje elrepítette már Stuttgartig, de a magyar hírességek is ugyanúgy keresik a saját fejlesztésű hordozókendőjét. 2016-ban egy bécsi kiállításon mutatta be mit tudnak ezek a termékek, de rengeteg a megrendelése szerte Európában. Az anyai ösztönből és a kezdő szülői felismerésből fakadt egyfajta elhatározás, hogy a hordozás ne legyen szubkulturális jelenség. Évi maga varrta meg szülés utáni első hordozóját, olyat, ami neki tetszett, kényelmes, egészséges és ráadásul „belevaló” trendi anyukás. A MyBabyHug babahordozók célja megfelelni a baba igényeinek.

levai2


Sághegyi Adél

A PTE fiatal építészhallgatója közel kétszáz országból érkezett fiatal nevezőt lekörözve nyert első helyezést egy pályázaton Kínában 2016 novemberében. A Vince utcába tervezett szobrászműhellyel nem először nyert díjakat a fiatal pécsi lány, nyert vele Breuer Marcell diplomadíjat, az Építéstudományi Egyesület Diplomadíját, a Fiatalok Feketén Fehéren pályázaton lett kiválasztott munka, valamint a Prefa, Fémlemez Burkolatok Pályázatán lett első helyezett ezzel a tervvel hallgató kategóriában. Alig várjuk Adél következő munkáit 2017-ben.

sághegyi laura adél, hl02