Olcsó(bb) pulcsikra vadásztunk

Az őszi-téli szezon nélkülözhetetlen ruhadarabja a kötött pulóver, hiszen jól kombinálható, és ami a legfontosabb, meleg. Csak egy baj van vele, a ruhaüzletekben még a vékonyabb fazonok is egy vagyonba kerülnek. Ám szerencsére van néhány remek használtruha-üzlet Pécsett is, ahol jóval jutányosabb áron beszerezhetjük a pulcsikat – felmértük a terepet!

hirdetés

Minden megy, de nem mindegy, mennyiért

Szerencsés szezon az idei, ugyanis szinte minden létező fazon és stílus divatos: testhezálló, bő, oversized, hosszú, rövid, vékony, vastag és így tovább. Ami a színeket illeti, úgyszintén nem kell aggódni, bátran választhatunk valami élénkebbet is, nem muszáj a földszínekhez ragaszkodni. (“Útmutatónk” az ovesized pulcsikhoz itt olvasható.)

A Pécsen is megtalálható népszerű márkák közt sajnos nem nagyon találni semmit háromezer forint alatt, illetve ennyiért csak vékonyka basic darabokhoz tudunk hozzájutni, egy melegebb pulóverért súlyos ezreket kell fizetnünk a butikokban. Ám szerencsére a turkálókban egyre jobb holmikat találhatunk barátságos áron.

Szuper pulcsik, jó áron!

Fogtuk magunkat és körülnéztünk három pécsi használtruha-kereskedésben. Örömmel tapasztaltuk, hogy többnyire megkímélt állapotú, változatos színű és fazonú, olcsó darabokat kínálnak a vásárlóknak. Ami a méreteket illeti, szintén bő a kínálat, kisebb és nagyobb pulcsik egyaránt sorakoznak a vállfákon.

Háda (Nagy Lajos király útja)

Nagyon széles választékból mazsolázhatunk, ki-ki az ízlésének és méretének megfelelően. Az árak ezerötszáz és ötezer forint között mozognak, a legtöbb pulcsi háromezret kóstál. Ami a fazonokat illeti, megtaláltuk az idei legnépszerűbb trendeket, vagyis van rövid, oversized, csíkos pulóver is. Színek tekintetében természetesen széles a kínálat, az üzlet jó szokásának megfelelően ez alapján vannak szortírozva a ruhadarabok.

világosak

vastag over

rövid fazon

csíkos

Négy évszak (Citrom utca)

Mivel maga az üzlet is kisebb, a kínálat sem olyan széles, de azért van miből válogatni. Találtunk egy-két viseltesebb darabot is, de alapvetően itt is megkímélt, jó állapotúak a ruhák. Az árak valamivel alacsonyabbak, az átlag kétezer forint. A kisebb (S, M) méretű darabokból sajnos keveset találtunk, de a fazonok és a színek itt is változatosak.

vékony
Bal: Négy évszak, jobb: Colourka
garbók
Bal: Négy évszak, jobb: Colourka

Colourka (Király utca)

Mivel ez a bolt a legkisebb, értelemszerűen itt van a legkevesebb pulcsi is. Azért a füstölőillatú üzletben is találhatunk színes kötött cuccokat, többféle fazonban. Vékonyabb kardigánok és vastag garbók, poncsók egyaránt sorakoznak.

poncsóféleség
Bal: Négy évszak, jobb: Colourka

  • Bea

    Osztom sajnos a Márti véleményét, én is a csabai Hádába járok, de sajnos nagyon ritkán találok jó cuccot 🙁

  • Márti

    Ilyen jó pulcsikkal még nem találkoztam a békéscsabai Hádában.