Optikai tuning az otthonodnak

Néhány év elteltével szívesen frissítenénk fel otthonunk kinézetét. Komoly összeg ráfordítása nélkül azonban sokan azt gondolják, nem érdemes ötletelésbe kezdeni. Jó tudni azonban, hogy kisebb vagyon rááldozása helyett okos ötletekkel is nagy változások érhetőek el. Csokorba szedtük azokat a megoldásokat, amelyekkel jelentősen megváltoztatható otthonunk hangulata az aktuális trendeknek, vagy az évek alatt csiszolódott stílusunknak megfelelően.

hirdetés

Színek ereje

A festés az egyik legalapvetőbb lehetőség, ami bevethető a lakás stílusának frissítésekor. A megtakarításainkat figyelembe véve érdemes több ajánlatot kérni, ha azonban nem fér bele a büdzsébe egy szakembert megbízni a munkával, mi is kezünkbe vehetjük az ecsetet. Egy kisebb szoba kifestése is sok időt és munkát igényel, nem említve egy teljes lakást. Ilyen esetben mindig jó megoldás, ha az összes fal helyett csak egy-egy fontosabb rész mázolásában gondolkodunk. Egy élénkebb színnel a többi fal és a bútorok is teljesen új megvilágításba kerül majd.

nappali

Gondolkozzunk kicsiben!

Egy új kanapét vásárolni kisebb vagyon. Teljesen más színben tüntethetjük fel a régi darabot, ha díszpárnákkal és cserélhető divatos huzatokkal dobjuk fel az ülőgarnitúrát.  Hasonlóan alakítható át a hangulat, ha a párnákhoz színben és mintában passzoló függönyöket is vásárolunk. Ez a két kellék alapjaiban változtatja meg az otthonunkban uralkodó hatásokat.

lakás_dekor_2

díszpárna

DIY

A csináld magad mozgalom hihetetlenül népszerű. A mások számára hasztalanná vált régi tárgyak és bútordarabok felújítására vállalkozások épülnek fel, pedig ezekkel a trükkökkel mi is könnyedén élhetünk. Ha nincs olyan jó szemünk hozzá, hogyan tuningolható fel egy lámpa, a kiszuperált asztal vagy egy szekrény, akkor merítsünk ötleteket az erre specializálódott oldalakról, amelyek egyben hasznos tanáccsal is ellátnak bennünket. Emellett hétköznapi eszközökből mi magunk is készíthetünk bútort. Használhatunk raklapot, vagy akár rekeszeket az új tárgyakhoz.

lakás_dekor_5

Húzzunk, vonjunk, szögeljünk!

Annyira megszoktuk már a bútorok és polcok elrendezését, hogy fel sem merül bennünk, milyen lenne új helyet keresni számukra. Ha erre annyira nincs lehetőség, apróbb változtatásokkal is próbálkozhatunk. Itt a remek alkalom, hogy az üres falakat képekkel dobjuk fel. Ahol eddig sem csak a csupasz falak keretezték a szobát, ott érdemes új koncepciókat kitalálni. Kisebb és több képet feltenni, vagy a nagyobbakat kiegészíteni.

kép_fal_

Apróságok

Szerezzünk be virágokat, és ami még ennél is fontosabb, hogy a növényekhez mindig válasszunk a lakás új stílusához igazodó kaspókat. Nem is gondolnánk, ezek mennyit változtatnak az enteriőrön. A világítás szintén nagyon fontos, így ha tehetjük, vegyünk új állólámpát, esetleg dizájnégőket. Most különösen elterjedtek a színes labdaégősorok, amelyeket beszerezve számos módon díszíthető fel a lakás egy-egy pontja.

lakásdekor_növény

Hirdetés