Óriási sikert ért el a pécsi fodrász!

A fodrász szakma egyik legnevesebb és legrégebbi világversenyét, a L’Oréal Style & Colour Trophy 2017 magyarországi döntőjét nyerte meg a volt pécsi Eszteri Zsófia és csapata. Egy festmény inspirálta reneszánsz hajköltemény lett a magyar nevezők közül a legjobb, így a hazai döntő után a csapat Sevillában, Spanyolországban képviseli majd országunkat.

hirdetés

A világ 55 országában rendezik meg a L’Oréal Style & Colour Trophyt, mely a fodrászvilág egyik legismertebb és legnevesebb megmérettetése. A vezető magyar fodrászokból, valamint a divatszakma és a női sajtó képviselőiből álló szakmai zsűri idehaza második alkalommal választotta ki a nyertes „pályaművet” olyan szempontok alapján, mint az eredetiség, a termékek megfelelő kiválasztása, make-up, styling, a teljes megjelenés és a modell összhangja, de még azt is értékelte a zsűri, hogy mennyire kapcsolódik a munka a 2017-es divat hajfestési és hajvágási trendjeihez.

Eszteri Zsófia balra, és Skrionya Sára jobbra (Fotó: Schmidt Alfred)

Az elődöntőre egy felvétellel lehetett nevezni, amin a fodrász munkája látható.

– Nagyon fontos kritérium volt, hogy teljes „lookot” kellett alkotni, tehát a modell egész megjelenésének összhangban kellett lennie a frizurával, színekkel, sminkkel és a stylinggal – meséli Eszteri Zsófia, aki ugyan néhány hónapja a fővárosban dolgozik, de Pécsen is rengetegen ismerhették a Dudás-Hajas Szalonból.

A csapat adott volt – meséli Zsófia – évek óta dolgozunk együtt saját és egyéb projekteken Udvardi Attila fotográfussal, Skrionya Sára sminkessel és Kiss Márk stylisttal. Most is úgy éreztem, hogy teljes az összhang köztünk, mindenki nagyon alázatos, profi a szakterületén belül és a tökéletességre törekszik. Értjük egymás gondolatait, szeretünk közösen gondolkozni.

A csapatnak az inspirációt először egy festmény adta: Jan Vermeer, Lány gyöngyfülbevalóval című alkotása, de nagy hatással volt ránk Rembrandt munkássága is, a stylingot tehát ez a két irány határozta meg.

Az elődöntőre beküldött felvétel

Nagyon fontos volt számunkra, hogy a modell előkelő, de mégis drámai megjelenést sugározzon, mint egy festmény. A modell kiválasztását a természetesség határozta meg, fehérbőrű, szeplős, reneszánsz arcot kerestünk, így esett a választásunk Szegő Júliára, akivel egyébként már többször dolgoztunk együtt. Julihoz igazítottam a hajszín elkészítését is, egy naturális, természetes vörös színt festettem, némi arany fénnyel.

– meséli a volt pécsi fodrász.

Eszteri Zsófiáék modellje baloldalt látható

A nemzetközi döntő Sevillában, Spanyolországban lesz október harmadikán, ahol ez a csapat képviselheti Magyarországot. Ezen a fordulón újra kell alkotniuk az egész kompozíciót, és színpadra állítani több ezer ember előtt.

– Óriási megtiszteltetés egy országot képviselni egy nemzetközi versenyen, de egyben hatalmas feladat is. Ilyenkor az ember még jobban akar teljesíteni, mint eddig, ami azért emberpróbáló, mert mi mindig a tökéletességre törekszünk. Nekem a magyarországi döntő is hatalmas elismerés, és már az is izgalomba hoz, hogy ott állhatunk a színpadon, Spanyolországban – meséli Zsófia.

(Fotó: Schmidt Alfred)

Eszteri Zsófinak nem ez az első kimagasló nemzetközi sikere, három évvel ezelőtt, 2014-ben a londoni Alternative Hair Show keretei között megrendezett Visionary Awardon is ő képviselhette Magyarországot, és léphetett színpadra a Royal Albert Hallban modelljével. Ahogy a mostani projektben, 2014-ben is Skrionya Sára, volt pécsi sminkessel dolgozott együtt.

Kiemelt kép: Schmidt Alfred