Őrület: cicanadrág férfiaknak

Új divatőrület hódít Amerikában és Nagy-Britanniában. A női leggings elterjedése után most a férfiharisnya jelent meg a kifutókon. Az eredetileg nadrág alá tervezett cicanacit először Koreában és Japánban hordták a férfiak önálló utcai viseletként. 

hirdetés
Uránia Mozi

Az úgynevezett meggings New Yorkban és Londonban már elterjedőben van. Az igazi őrület azonban csak most kezdődik, a stylistok és divatszakemberek szerint ugyanis ez a viselet abszolút a 2013-as év divatja lesz.

A női cicanadrág a 80-as évek után, néhány évvel ezelőtt jelent meg újra az utcákon. A leggings névre hallgató darab mostanra már egyetlen női gardróbból sem hiányozhat. A viselet szerelmesei pedig többfajtát is beszereztek: van belőle mintás, fényes, farmer anyagú, sőt bőr is.

Ám azt talán kevesen gondolták volna, hogy ez ruhadarab a férfiak szekrényében is feltűnik majd.

Pedig nincs ebben semmi meglepő – mondja Lánczos Benkő Tímea stylist. A női divat egyre inkább hatással van a férfiak öltözködésére. Gondoljunk csak az erőteljesen kivágott, vékony, testhez simuló felsőkre, rövid derekú kardigánokra és a szűk farmerekre.

A sztreccs anyagból készült meggings egyszínű és mintás variációban is kapható. A kígyóbőr mintázatútól a zebracsíkosig bármilyent be lehet szerezni. A New York-i és a londoni fiúk pedig annyira beleszerettek a viseletbe, hogy az egyik nemzetközi üzlet internetes shopjából már az összes darab elfogyott.

A férfi cicanaci forgalmán egyébként sokat dobhatott, hogy népszerű sztárok, mint például Lenny Kravitz, Justin Bieber és Russell Brand is cicanadrágban feszít az utcákon.

És hogy hozzánk mikor érkezik az új őrület? Egyelőre nem lehet megjósolni – mondja a stylist.

– Nagyon csodálkoznék, ha a közeljövőben megvetné a lábát Magyarországon ez a trend. Mi egyébként sem vagyunk túl bevállalósak, ha az öltözködésről van szó. A férfiharisnya pedig még a stílustanácsadók és divattervezők körében is nagy vitákat vált ki. – teszi hozzá Lánczos Benkő Tímea.

Van például olyan külföldi stylist, aki egyenesen tiltakozik a cicanadrág ellen. Néhányan viszont azt mondják, a pasiknak kitalált leggings nagyon kényelmes viselet, és jól lehet hozzá öltözködni.

[frame]

Nem reprezentatív felmérésemből kiderült, hogy a meggings igencsak megosztja az átlagembereket. A fényképeket látva a legtöbb pasi elfintorodott, és közölte, hogy ő ugyan fel nem venne ilyen nadrágot. A nők véleménye viszont eléggé vegyes. Van aki, kiakadna, ha a párja ilyenben rohangálna az utcán, és van, aki díjazza 2013 új férfiviseletét. Ebben a szerelésben ugyanis a férfiak minden adottsága szem előtt van.[/frame]

12 HOZZÁSZÓLÁS

  1. őszintén: szeretnél egy lapot, amiben önkormányzati hírek vannak, akkor bizony azt senki nem olvassa, viszont jó drága. Nem jobb az, ha olvashatunk mást és többet is, és közben kapunk önkormányzati híreket is?

  2. Miért baj az, ha valami új és színes? Aki akar az meg tud válogatni, hogy mit szeretne olvasni…ahelyett, hogy inkább örülne az “ember” az újdonságoknak, megint a szokásos …a dolgok változnak, ha tetszik, ha nem, és van akinek tetszik, valakinek nem, ettől lesz szép az egész!

  3. Kedves Haladjunk A Kórral, és Ami Szuper, Az Tényleg Szuper!

    most miért kell fikázni? ha nem akarod, nem olvasod…külön rovat alatt futnak ezek a cikkek…át lehet görgetni könnyedén…és egyébként mindenkit érdekel a bulvár…uh nem kell a sok okoskodó karótnyelt komment…

  4. “Ez a rovat szuper ötlet”, írja a kedves szerintem. Vajon ki is lehet Ő. No, de ne is gondolkozzunk ezen tovább. Tippünk azért több is lehet. De, legalább odaítrta, hogy “ez csak az én véleményem” , és ez egy kicsit szépíti a dolgot.

  5. Ez a rovat szuper ötlet! A tartalom pedig ezzel bővült, nem pedig szűkült. De ez csak az én véleményem.

  6. Azt hittem, hogy ezen a helyen egy, az “értékeket őrző” önkormányzat igen csak aktuális dolgairól, teendőiről, és a helyi fontosabb témákról olvashat az ember. Egyáltalán nem tartom magam prűdnek, de ha ilyen dolgokról akarok olvasni a bulvár lapokat szoktam elővenni.

  7. A ruhatáramból asszem hiányozni fog egy ilyen faiontos kis cicanaci. Node nem is baj az!

Comments are closed.