Őszi trend: hidegben is melegen!

Nehéz a hidegben úgy felöltözni, hogy a négy réteg pulóver mellett is nőiesen jelenjünk meg. Nem érdemes azonban kezeslábasba vágnunk magunkat minden hideg napon, viszont a köldökig érő póló sem ajánlott. Összeszedtük, hogy miként öltözhetünk trendin hűvös és szeles időben is.

hirdetés

A meghűlés és a nátha elkerülése érdekében a legtöbb amit tehetünk az, ha rétegesen öltözködünk. De  nem mindegy, milyen darabokat kombinálunk, inkább a jól szellőző, természetes anyagokat részesítsük előnyben minden esetben. Hirtelen hidegben csökken szervezetünk védekezőképessége, ezért Mrekváné dr. Burián Zsófia pécsi orvos szerint az átmeneti időszak az igazán veszélyes meghűlés szempontjából, nem a hideg tél. Az Abszolút Nő stylistjával, Lánczos-Benkő Tímeával összeszedtük az alternatív csinos megoldásokat a hűvös őszre.

Ajánlott a fejfedő

A fej nagy felület és rengeteget párologtat, ezért sok hőt tud leadni, méghozzá elég gyorsan. Ezért a hűvös ősszel ajánlott valamivel védeni a fejünket (a dús hajkorona nem elegendő). Ha fel vagyunk öltözve nagyon alaposan, de fejünkön nincs fedő, akkor becsapjuk szervezetünket, mert úgy fogja érzékelni, hogy nincs hideg. Vagyis úgy fogunk kihűlni, hogy észre sem vesszük – magyarázza az orvos.

– Külföldön hódítanak a nagyobb karimájú kalapok, amik a hűvös ősszel tökéletes fejvédők. A  sapkák is igen divatosak, ne higgyük, hogy nem állnak jól nekünk – teszi hozzá már a pécsi stylist, Lánczos-Benkő Tímea. Nem mellesleg a fülvédő is aranyos, szép megoldás.

Őszi trend 4

Takarjuk a nyakat

A nyakunk bebugyolálása két dolog miatt is fontos: egy, hogy védjük a torkunkat, kettő, hogy melegítsük nyaki gerincünket – mondta Mrekváné dr. Burián Zsófia. A pécsi orvos elmondja, hogy későbbi panaszokat okozhat, ha a hideg miatt az izmaink megfeszülnek a gerincünk körül. Ez súlyos fejfájást is okozhat órákkal vagy napokkal később. A sálak gyakorlatilag végtelen színben, mintában és anyagban kaphatóak, de ha mégsem szeretjük a viseletet, egy garbós pulóverrel vagy kendővel nyugodtan helyettesíthetjük.

Őszi trend 6

A derekunkat is védjük

Mrekváné dr. Burián Zsófia szerint ősszel a vesét kitakarni szigorúan tilos, ugyanis komoly nőgyógyászati problémákat okozhat, ha nem vigyázunk eléggé a derekunk melegére. A legideálisabb és legkényelmesebb megoldás Lánczos-Benkő Tímea szerint a body. Egyre több üzlet készít már különböző színű és fazonú darabokat. Ugyancsak praktikus viselet a vesemelegítő is, ezeket bátran kombinálhatjuk gyakorlatilag bármilyen szettel, ugyanis a ruha alá húzva egyáltalán nem látszanak.

Őszi trend 7

Miniszoknya csakis tundraharisnyával

Hidegre semmiképpen ne üljünk le! Akár visszatérő alhasi fájdalmat, vagy kismedencegyulladást is okozhat. De ami még veszélyesebb, fogamzási problémákat is okozhat a felfázás. Mindezt réteges, vastag harisnyás öltözködéssel megelőzhetjük, vagy a laza miniszoknya lecserélésével. Az Abszolút Nő stylistja szerint tévhit, hogy a harisnya szoknyával hideg viselet, ugyanis ha 100-120 denes darabokat választunk, sokszor még a farmernál is melegebb öltözéket kaphatunk. A választék igen széles, így biztosan mindenki megtalálja a neki megfelelő színt és mintát, ha mégsem, a leggingsek még tovább szélesítik a skálát.

Őszi trend 8

A láb legyen meleg

Az alulról való felfázás igen gyakori, így talán az eddigiek közül a legfontosabb, hogy a lábbelink alkalmas legyen a hűvös időben való sétálgatásra. Nem mindegy azonban még a méret sem, a doktornő szerint amellett, hogy a meleg lábbeli kötelező, az sem ajánlott, hogy lábunkra ráfeszüljön, mivel a legjobb hőszigetelő a levegő. Így az optimális méret az, ahol még kényelmesen, lazán elfér lábunk. A bokamelegítő szerencsére még mindig nem ment ki a divatból, így nyugodtan ruházzunk be egy-két darabra.