Öt alapdarab tavaszra

A napsütéses idő beköszöntével kedvet érezhetünk ruhatárunk felfrissítéséhez. Az üzletekbe már hetekkel ezelőtt megérkeztek a szebbnél szebb darabokat tartalmazó tavaszi kollekciók. Nem csoda hát, ha legszívesebben az összeset hazavinnénk. De biztos, hogy mindenre szükség van? Gondolkodj, mielőtt költekezel! 

hirdetés

 

Vitán felül álló igazság, hogy a világ összes pénze is kevés lenne ahhoz, hogy megtöltsünk egy női gardróbot. Ám csak egy nagyon szűk réteg engedheti meg magának azt a luxust, hogy megvegyen mindent, amire vágyik. Épp ezért szezonról-szezonra érdemes végiggondolnunk, hogy mi hiányzik a szekrényünkből.

– Számtalanszor hangsúlyoztam már, hogy  a változatos öltözködéshez nincs szükség rengeteg ruhadarabra. A lényeg a variálhatóság – mondja Lánczos Benkő Tímea, az Abszolút Nő stylistje.

Nincs ez másként tavasszal sem. Épp ezért összeszedtünk öt alapdarabot, amit érdemes beszerezni, mert egymással és más holmikkal is remekül kombinálhatóak.

amit meg kell venned

Csíkos szoknya

Egy csíkos szoknya – fazonjától függetlenül – nagyon jó szolgálatot tesz. A csíkostól ugyanakkor mintás mivolta miatt sokan tartanak, mondván, azt csak egyszínűvel lehet variálni. Hát hölgyeim, ez nagy tévedés – figyelmeztet a stylist!

– A mintás darabokat bátran keverhetjük egymással, egy dologra figyeljünk csak: a színek harmóniájára. Vagyis ha a cél a csinos külső, akkor ne vegyünk fel egy sárga-piros kockás inget egy kék pöttyös zakóval. Ha a szoknya fekete-fehér csíkos, akkor a felső is többségében ezekből a színekből álljon.

Világos farmernadrág

Tavasszal szerencsésebb az üdébb színek felé húzni, ám a farmer színénél sokkal fontosabb tanács az, hogy ne ragaszkodjunk a túlontúl elegáns vonalhoz. Nyugodtan lehet ez a darab koptatott, itt-ott szakadt, vagány fazon. Az ízléses stíluskeverés igazán mutatós hatást kelt.

összeállítás1
farmer+póló+blézer

Pasztell blézer

Legutóbbi cikkünkben is igazi tavaszi elemként említettük a pasztell holmikat. A blézer pedig egy örök darab, amiből jó, ha legalább egy lapul a szekrényünkben. Ha pedig van egy pasztell blézerünk, az maga a tökély.

Mintás póló

Mindegy mi az, pöttyök, kockák, női arc vagy vicces felirat. A lényeg, hogy ne unalmas, egyszínű legyen. Téves elképzelés, hogy egy laza pamutpólót csak farmerrel lehet viselni. Bátran variáljuk csinos szoknyával, blézerrel és magassarkúval – javasolja Timi.

összeállítás3
Például így: szoknya+póló+blézer

Nude cipő

Korábban a fekete körömcipő volt a mindenható, az a darab, ami nélkül a nő nem igazi nő. Ez természetesen még most is így van, de az utóbbi években még egy lábbeli felkerült a “kötelező” listára: ez a nude, azaz testszínű cipellő. Természetesen nagyon jól mutat egy magassarkú topánka, de nem muszáj ehhez ragaszkodnunk. Nem mindenki tud járni benne, egy balerina ráadásul ugyanolyan divatos és csinos.

A színek és a ruhadarabok természetesen kedvünkre variálhatók. Remekül működik egy csíkos blézer pasztell szoknyával, vagy egy csíkos nadrág pasztell blézerrel, de akár  pólónk is lehet csíkos. A lényeg az, hogy a megvásárolt darabok harmonizáljanak egymással.

összeállítás4

 

[box title=”Hol érdemes beszerezni?” box_color=”#97e7b6″]H&M

Blézerek tekintetében nagy a választék, de túlnyomórészt a sötétebb árnyalatok dominálnak, természetesen van néhány fehér és hússzínű is a kínálatban. Áruk 6-20 ezer Ft között mozog. Kifejezetten érdemes benézni a H&M-be, ha farmert vásárolnánk, mert már 3500 forint körül is találunk, a plafon 10 ezer forint. Mintás, feliratos pólókban nem bővelkedik az üzlet, inkább a csipkés vonalra erősítettek rá idén. Ha mégis ezekből választanánk, akkor 2-4 ezer forintot kell rászánni. Szűk pamutszoknyát már 1300-ért találunk, de a kínálatban A-vonalú és derékban bővülő fazon is szerepel. Nude színű magassarkút nem, de balerinát találtunk. Utóbbi 3-4 ezer forintba kerül.

Reserved

Blézerből valamivel nagyobb a választék, és jellemzően 10 ezer felett van az áruk. Feliratos, mintás pólókban bővelkedik a Reserved, és általában elég baráti áron, 2-3 ezer forintért, akcióban még kevesebbért hozzájuk lehet jutni. A farmerek többsége itt is 10 ezer forint körül van, csak néhány kerül pár ezer forinttal többe. A szoknyaválaszték is nagy, de az árak talán magasabbak mint a H&M-ben, átlagosan 6-7 ezer forintért adják darabját. Ebben az üzletben találtunk testszínű magassarkút. Hurrá! Bár a szintetikus anyagért egy kicsit sokalljuk a 10 ezret.

Bershka

Igazán tavaszi színekkel készült az idei tavaszi időszakra a Bershka. A blézerek között menta, korallszínű és halvány rózsaszín darabokat is találtunk, az áruk 6-9 ezer forint körül mozog. Mintás pólókból ebben a boltban mindig van választék. Szerencsére ez most is így van, és ezeknek az ára sem túl magas, 3-4 ezer forint már elég lehet egy darabra. A farmerek ára 8-10 ezer forint körül mozog. A szoknyák terén szintén széles a választék, találtunk fekete-fehér csíkosat is, ez például 6 ezerbe kerül. Nude cipőt nem láttunk a palettán.

Ázsia Center (Konzum Áruház)

Egészen sokféle színű blézert találtunk itt: vékonyabbakat, vastagabbakat, béléseseket, bélés nélkülieket és fazonban is széles a választék. Érdemes benézni, ha szeretnénk bővíteni a blézerkészletünket, mert jóval olcsóbban, akár már 4 ezer Ft-ért beszerezhetünk egyet. A közép árkategóriás üzletek farmernadrágjairól sajnos nincs túl sok jó tapasztalatunk, hiába kerülnek 10 ezer forintba ugyanúgy kitágulnak, megnyúlnak, elkopnak, mint 4 ezer forintos társaik. Ezért meglátásunk szerint érdemes megpróbálni a kínai darabokat, mert itt 3-4 ezer forintért egészen jó kis farmerokat lehet kapni. És már nem csak a nyakig flitteres vagy csillámos fazonokat. Szoknya, póló fronton nem túl rózsás a helyzet, a mennyiséggel nincs gond, de többségük agyondíszített és az áruk sem jobb, mint máshol.

A stylist ajánlata

Lánczos Benkő Tímea két üzletet ajánl a figyelmünkbe. Az egyik, az olasz ruhákat kínáló, belvárosi Zora Fashion, ahol farmernadrágokat és blézereket egyaránt lehet kapni, sőt feliratos pólóik is vannak. Bár utóbbiból inkább az oversize fazon jellemző mostanában. A másik az Árkádban található Mirror Fashion, ami bár kicsi üzlet, mégis jó áron, különleges darabokat találhatunk itt. [/box]