Oversized: de hogyan?

Tavaly gyűrűzött be a trendek közé, de még most is tartja magát, sőt, szinte eluralkodott a divaton. Ez az oversized. A felsők mellett ma már túlméretezett kardigánt, sőt kabátot is lehet kapni. Megkérdeztük az Abszolút Nő stylistjét, miként kell viselni ezeket a darabokat. 

hirdetés

Kinek áll jól?

Mindenkit  megnyugtatunk bárki viselhet túlméretezett felsőrészt, ha odafigyel néhány apróságra.

A vékony lányok: hát igen, ők a legszerencsésebbek, rajtuk mindenféle fazonú oversized pulcsi vagy felső jól mutat.

Ha széles a csípőd: ez sem kizáró ok, egy dologra figyelj csak oda, a felsőrész ne legyen túl rövid, lehetőleg takarja el a kényes területeket, tehát a csípődet.

Ha van egy kis pocakod: ettől még nem kell lemondanod a trendi cuccokról. Timi azt tanácsolja, hogy ha nem teljesen lapos a hasad, válassz kivágott vagy minél kevésbé zárt felsőrészt. Tovább nyújthatod az alakodat egy hosszú nyaklánccal.

Figyelem! Az oversized pulcsinak az a lényege, hogy lezser legyen. Vagyis mindig válassz akkora méretet, hogy kellőképpen lazán álljon.

oversized1
Forrás: pinterest.com

Hogyan viseljük?

Szoknyával

Bő pulcsit szűk szoknyával, ez az aranyszabály. A hosszt illetően részesítsük előnyben a minit, egy hatalmas pulcsi térdig érő szoknyával ugyanis nagyon eltolja az arányokat.

Az oversized felső betűrve elég furcsán néz ki, ám mostanában hódít a félig így, félig úgy fazon. Azaz: tűrjük be a felsőnket elől, csak úgy, hanyagul.

Külföldön már hódít a nagy felső és rakott, vagy loknis szoknya kombinációja. A stylist szerint hamarosan nálunk is elterjed majd, hogy a hatalmas felsőrész alól csak a szoknya fodrai villannak ki.

Nadrággal

Itt is igaz az aranyszabály, miszerint a bő felső szűk alsóval néz ki igazán jól. Leggings-szel vagy skinny nadrággal mutat a legjobban. Nagyon vékony lányok felvehetik bővebb, boyfriend fazonú nadrággal is.

Rövidnadrággal is párosíthatjuk az oversized pulcsikat, a lényeg az, hogy a nadrág mindig lógjon ki a felső alól, különben úgy festünk majd, mint aki elfelejtett tisztességesen felöltözni.

Forrás: pinterest.com
Forrás: pinterest.com
Forrás: pinterest.com
Forrás: pinterest.com

Oversized kabátok és kardigánok

Lánczos Benkő Tímea szerint bár a hatalmas méretű télikabátok igen divatosak külföldön, Magyarországon nem sok ilyet találni az üzletekben. Ezek a darabok egyébként minden alakra megfelelőek, hiszen leginkább egy sátorra hasonlítanak, ami alatt minden alkati probléma eltüntethető.

– Úgy veszem észre, a magyar nők (szerencsére) inkább a nőies formákat kedvelik, így nálunk még mindig a karcsúsított, a test vonalát követő kabátok vannak a toplista élén. A lazább fazonú kabátokból pedig a szolidabb, csak enyhén férfias típusok a kedveltek.

Az óriási kardigánok szintén divatosak az idei szezonban. Viselésüket tekintve nincsen túl sok szabály. Talán csak egy jó tanács: ha szélesebb a csípőd dobj egy övet a derekadra, így igazi, nőies homokóra alakot varázsolhatsz magadnak.

oversized5
Forrás: pinterest.com