Pakoljunk be a nyaralásra!

„Ezt meg minek hozod? Úgysem fogod felvenni!” – ez a mondat gyakran elhangzik a férfiak szájából, amikor a nyaraláshoz készülődünk. És valljuk be, általában igazuk is lesz, az adott ruhadarab a táskánk mélyén marad, úgy, ahogy az indulás előtt összehajtogattuk. 

hirdetés
Uránia Mozi

 

Gondolkodjunk alapdarabokban!

A bőröndöknek, táskáknak van egy olyan béna tulajdonságuk, hogy előbb-utóbb betelnek. A szekrényt pedig mégsem húzhatjuk magunk után a szerpentinen, így hát nincs más lehetőség, választanunk kell: mi marad és mi jön a gardróbból?

A nyári ruhák elengedhetetlen kellékei a vakációnak. Ám ebből sem vihetjük magukkal az összeset. Pakoljunk be mondjuk négyet: egy alkalmibbat, hátha olyan lesz a program, és ha szeretjük, legyen benne egy rövid és egy hosszú fazon is. Negyedikként az overall is jó döntés lehet – mondja Lánczos Benkő Tímea stylist.

Egy farmerdzseki és egy kardigán szintén jó szolgálatot tesz. Előbbiben az a jó, hogy bármivel viselhetjük, akár a kis nyári ruhánkra is felkaphatjuk. Utóbbit szintén jól kombinálhatjuk a hűvösebb estéken, ha egy semleges színűt választunk belőle.

Egy farmernadrág, egy sort és egy szoknya bőven elég, melléjük válasszunk még ki 4-5 pólót, felsőrészt.

-Itt azt tartom praktikus megoldásnak, hogy vagy az alsók legyenek egyszínűek és a felsők mintásak, vagy fordítva. Ez azért jobb választás, mert akkor szinte bármelyik felsőt variálhatjuk bármelyik alsóval, főleg, ha a színekben is megtaláljuk a harmóniát. A második képen is látszik, hogy a fehér sorthoz és a sárga szoknyához akármelyik felső felvehető – mondja Timi.

A nyári üdülésen általában a strandé a főszerep. Két fürdőruha ezért nem árt, sőt, szinte kötelező. Emellett vigyünk egy-két strandtörölközőt, kalapot, papucsot és egy ruhácskát, esetleg kendőt.

Ami a cipőket illeti: pakoljunk egy sarut, egy magassarkút és egy tornacipőt kiránduláshoz, és az előbb említett papucsot a strandra. Jó tanács, hogy a saruhoz és a magassarkúhoz is passzoló kisebb táskát válasszunk, mert akkor ezeket bármelyik ruhához viselhetjük – tanácsolja a stylist.

Táskákból semmikép ne válasszunk pánt nélkülit, mert azt az esti sétánál is kényelmetlen lehet cipelni. Vigyünk inkább egy strandtáskát, egy nagyobbat városnézéshez és 1 vagy 2 kisebb darabot. Ezeket úgy tudjuk praktikusan csomagolni, ha egymásba tesszük őket.

 

[frame]

Plusz tipp

Soha ne vigyünk magunkkal olyan ruhát, amit eddig nem viseltünk, és azt hisszük, majd a nyaralás alkalmával fogjuk elkezdeni. Inkább kedvenc alapdarabjainkat tegyük a bőröndbe![/frame]

 

1 hozzászólás

Comments are closed.