Pécsi divattervező ruhája a brit Vogue-ban

Nem sokszor fordul elő, hogy pécsi divattervező ruhájával találkozunk a világ egyik legbefolyásosabb divatmagazinjának lapjain. Cserkúthy Hannának és tehetséges pécsi csapatának ez most sikerült, méghozzá a brit Vogue magazinban. A csapat 2016-os ősz/tél kollekciójának egyik elegáns, utcai ruhakölteménye a januári kiadás oldalain köszön majd vissza, pécsi stylist, fodrász, táskakészítő és modell közreműködésével.

hirdetés

Cserkúthy Hanna pécsi divattervező, a Whispering Wind Dresses alapítója és testvére, Cserkúthy András, valamint segítője és a márka marketingese sok időt és energiát fordítanak az online megjelenésre. Így történhetett, hogy a brit Vogue szerkesztői Hanna fantasztikus ruháiba botlottak az Instagram-falukon. Innen már csak egy lépés volt a felkérés, hogy Hanna a lap karácsonyi kampánysorozatának egyik fiatal tervezőjeként jelenhessen meg.

cserkuthy hanna, divat, vogue, stylus, divattervező, pécs,
A kollekció pár darabja

A határidő azonban szűkös volt, Hannának alig egy hét alatt kellett egy fotósorozatot prezentálnia kollekciójáról.

– Az őszi-téli kollekcióm ekkor még csak tervezési fázisban járt, de a megkeresés után természetesen szupergyorsan készítettem el a ruhakölteményeket – avat be a fiatal divattervező.

Öt pécsi szakember profi munkája

Hanna munkáját azonban több pécsi szakember is segítette a divatfotózás során. Mivel a brit lapnak elsősorban képek kellettek a lány munkáiról, egy fotósorozatot kellett bemutatnia, szűkös határidőn belül.

– Kézenfekvő volt, hogy Lánczos Benkő Tímea pécsi stylistot kérjem fel, hiszen évek óta dolgozunk együtt különböző projekteken. Belénessy Borka modellként volt jelen a fotózáson, aki egyébként a MODART Művészeti és Divatiskola hallgatója, valamint részt vett a szintén Pécsen élő és alkotó Burkhart-Szentiványi Gabriella is, aki egyedi készítésű bőr táskáit bocsátotta rendelkezésünkre. Fodrásznak is pécsi illetőségű szakembert választottam, Diák Viktóriát.

csapat-crop
A csapat

A fotózáson részt vett még Kovács Zsanett és Kálnoky Laura modellként, Kurucz Andrea divatmarketingesként, Kutasi Mariann sminkesként, Jámbor Zsóka asszisztensként és végül, de nem utolsósorban a fantasztikus felvételeket készítő Debreczeni Zita.

ruha-crop
A brit Vogue-ba bekerülő fotó

– Természetesen voltak stresszesebb részei a feszített tempójú munkának. Az első megpróbáltatás például az volt, hogy a több órás fotózás kezdetén elromlott az egyik ruha cipzárja, amit nehezen oldottam volna meg, ha nincs ott Timi, hogy tartsa bennem a lelket – meséli Hanna. Hozzáteszi, hogy egyébként minden flottul ment, időre végeztek, és a végeredménnyel is elégedettek. A többit döntsék el majd az olvasók.

Minőségi pécsi ruhák, pécsi bőrtáskákkal

Lánczos Benkő Tímea elmeséli, hogy az egy hét alatt Hannával közösen választották ki a kiegészítőket a kollekcióhoz, és ismerősi köreik révén jutottak el Burkhart-Szentiványi Gabriellához és táskamanufaktúrájához.

cserkuthy hanna, divat, vogue, stylus, divattervező, pécs,

Gabriella az első Amella táskát 2 évvel ezelőtt készítette el bőrdíszműves szakembereivel a pécsi Bőrgyár területén található műhelyében. Nagy hangsúlyt fektet az egyedi kérésekre, sokszor teljesít vásárlói elképzeléseket. A különleges, minőségi bőrből készült egyedi, illetve kis szériás női táskák fantasztikus stílust képviselnek. Gabriella elmeséli, hogy a standard modellek mellett egyelőre túlnyomó részben személyre szabott igényeknek megfelelő táskákat készítenek, a márka „igazi arca” még most forrja ki magát.


Hanna munkásságáról dióhéjban

Már 6 évesen varrógépnél ültem, és a gyermekkori legjobb barátnőmnek és nekem egyforma ruhát varrtam.

hanna
Fotó: Dávid Adrienn

Cserkúthy Hanna gimnázium után germanisztika szakra jelentkezett Budapestre az ELTE-re, de hamar rájött, hogy az nem neki való. Ezután jelentkezett a Forrai Magániskolába divat-és stílustervező szakra. Ezen idő alatt sok helyen gyakornokoskodott, de különösen büszke a budapesti Daalarnánál töltött négy hónapra. Miután elvégezte az iskolát, visszaköltözött Pécsre, és másfél évvel ezelőtt megalapította saját márkáját öccse, Cserkúthy András segítségével. Fő profilja az elegáns utcai, illetve a csinos alkalmi ruhák.

A szakemberek közös fotósorozatát megtaláljuk a januári brit Vogue-ban, ami december első hetében kerül az újságárusok polcaira, és Pécsen is kapható lesz, többek között az Árkádban is.