Pécsi hajtrend tippek a nyárra

A ruházkodás terén mindenki igyekszik követni a divat változásait, de nincs ez másképp a frizurák esetében sem. Eszteri Zsófia a Dudás Hajas Szalon fodrásza elmondja, idén milyen trendek hódítanak leginkább a hajak között.

hirdetés

– Még mindig erősen jelen vannak a trendekben a természetes hatású, ombre hangulatú hajak. A pár árnyalattal sötétebb tő, amit már akár a hajhossz közepétől folyamatosan világosodó tincsek követnek mindenképpen jó választás, ha új frizurában gondolkodunk – mondja a pécsi fodrász.

balayage_melír_haj

Ezt a divathullámot lovagolta meg az új vonal, a balayage melírrel festett hajak. A pécsi fodrász szerint a napszítta hangulatú frizura titka, hogy azt a hatást képes kelteni, mintha épp egy több hetes tengerparti utazásról tértünk volna haza.

– Nagyon divatos a világos, szinte fehérre szőkített haj. Ezt azonban csak az eleve világosabb tónusú hajú hölgyek számára javasolom inkább, hiszen fontos azt is figyelembe venni, hogy számunkra mi az előnyös – emeli ki a fodrász.

haj_ombre_pink

Ahogy a ruhák színeiben, úgy a frizurák festésénél is előtérbe kerülnek a pasztellszínek. Az ombre és a balayage melír festésekor a természetes színektől elrugaszkodva merészebbek is lehetünk. Nagy divat a rózsaszín, a kék árnyalatai és a szürke is.

ombre_szürke

Fazon esetében egyértelműen a szabálytalanság diktálja a divatot – emeli ki Eszteri Zsófia. Az utcai (street) vonal elnevezés arra utal, hogy a korábbi nagyon egyenes, precízen, szinte szálanként vágott hajak helyett a szabadon vágott, tömör hajvégek jelentek meg. Erre a stílusra erősít rá, hogy az egyenes helyett a hullámos hajak hódítanak.

street_syle

A frufru újra nagyon trendi lett. Már a téli divattal előtérbe került, és a tavaszi-nyári szezonban egyre gyakrabban találkozhatunk majd vele. Ráadásul nagyon jól kiegészíti a „street” vonal stílusát.

frufru_trend

A pécsi fodrász szerint a trendek ma már könnyen követhetőek a közkedvelt közösségi oldalakon keresztül, így gyakran előfordul, hogy a hölgyek az aktuális divatnak megfelelő, pontos elképzelésekkel ülnek a fodrászszékbe.

– Természetesen emellett nagyon fontos, hogy a kevésbé határozott vendégeknek az elképzelése alapján is kialakítható egy olyan frizura, ami divatos megjelenést kölcsönöz számukra. A megfelelő vágás mellett tehát az ízlés formálásában is fontos szerepe van a fodrászoknak – mondja Eszteri Zsófia.