Pécsma Presszó: Szóljon bele!

Mi lesz a pécsi belvárossal? Feltalálták már a rák ellenszerét? Hogyan értelmezzük az álmainkat? A jövőben a nők hordják majd a nadrágot? Többek között ezekkel a témákkal várja majd az olvasókat a Pécsma.hu az Örökségfesztivál idején.

hirdetés

Szeptember 13-tól 22-ig, péntektől vasárnapig komoly és kevésbé komoly témák kerülnek terítékre a pécsi Szent István téren felépített színpadon. A délutáni és az esti koncertek között ugyanis a Pécsma.hu beszélgetésekkel várja majd a pécsieket.

Pécsma Presszó néven öt napon keresztül, összesen nyolc témát vesézünk ki vendégeinkkel. Az eszmecserébe szándékaink szerint a közönséget is bevonjuk, így kérdéseiket Önök is bátran feltehetik a szakembereknek.

A rák gyógyítási esélyeit minden oldalról megvilágítjuk, velünk lesz dr. Mangel László, az Onkoterápiás Intézet igazgatója, dr. Szalai Gábor, az Emlődiagnosztikai Centrum vezetője de meghívtuk egyik legolvasottabb cikkünk főszereplőjét, Kulcsár Gyulát, a rák lehetséges ellenszerének feltalálóját is.

A biokémikus készítménye, a sokak által jól ismert Culevit,  egy aktív ráksejtpusztító keverék, mely 16 hatóanyag kombinációjából, zömében aminosavakból és vitaminokból áll. A szernek nincsen semmiféle káros mellékhatása, miközben harcol a tumorsejtek ellen.

A Pécsma Presszóban a város életét is górcső alá vesszük. Pécs főépítészével, Csaba Derssel, Márta Istvánnal, a Zsolnay Kulturális Negyed vezetőjével és Pavluska Valériával, a PTE KTK egyetemi docensével, a kultúramarketing kiváló ismerőjével a belváros jövőjéről, kultúrában elfoglalt szerepéről beszélgetünk.

Vendéglátóhelyek, bárok és éttermek képviselőivel és tulajdonosaival arra a kérdésre keressük a választ, hogy mennyiben változtak meg a fiatalok szórakozási szokásai, és a vállalkozók vajon tudnak-e megfelelően reagálni a felmerülő igényekre. A közönségtől pedig arra szeretnénk választ kapni, hogy véleményük szerint milyen szórakozóhelyek hiányoznak a város életéből.

A sok komoly téma mellett könnyedebb beszélgetésekre is sor kerül majd az öt nap során. Többek között egy mindenkit érintő érdekességgel, az álmok jelentőségével foglalkozunk. A téma lelki hátterének magyarázatát Stark András pszichiátertől várjuk, de néprajzi és az ezoterikus oldalról is megvizsgáljuk a kérdést.

Három külföldi meghívottunkat pedig arra kértük, tartsanak tükröt elénk, világítsanak rá hibáinkra, erősségeinkre és a város azon szépségeire, amit mi, pécsiek szinte észre sem veszünk.

A részletes programot a Pécsi Hírek következő számában olvashatják el.