Rettenetes szépségbakik

A nők mindennapjaiban jelentős szerepe van a szépítkezésnek, azonban van, amikor a kenceficék használata balul sül el, és nemhogy szebbek, de inkább csúnyábbak leszünk. Összeszedtünk pár jellegzetes szépségápolási hibát, amiket jobb elkerülni.

hirdetés

Házi fodrászat

Nyilvánvaló, hogy sokat spórolhatunk azzal, ha magunknak festjük be a hajunkat. Viszont arra érdemes odafigyelni, hogy jó minőségű hajfestéket válasszunk, hiszen nem mindegy, milyen vegyi anyagot kenünk a fejünkre. Komolyabb „beavatkozásokat” inkább ne végezzünk otthon, bízzuk ezt szakemberre. Ha például világosabb árnyalatra váltanánk, ne mi szívjuk le a sötétebb színt a hajunkról, és a mostanában divatos, színátmenetes ombre stílust sem ajánlott otthon csinálni, mert a végeredmény szinte biztosan riasztó lesz. Az olyan, csekélynek tűnő igazítások, mint a frufru saját kezű vágása is balul sülhet el, csak a nagyon ügyesek essenek neki a hajuknak ollóval, mert utána nehéz lesz korrigálni.

Szőrtelenítés

Borotva? Gyanta? Krém? Epilátor? Az ember lánya könnyen elveszik köztük. Figyeljük meg, mi a legjobb a bőrtípusunknak, mert lehet, hogy az epilátor hatása tovább tart, mint a borotváé, viszont nem éri meg a fájdalom és a napokig vörös pöttyökkel csúfított bőr. Nagyon ügyeljünk arra, hogy gyantát és epilátort néhány nappal a strandolás előtt használjuk, mert a frissen szőrtelenített bőr egyrészt kipattog, ami nem túl vonzó látvány, másrészt árt neki a napfény és a klóros víz.

Önbarnítás

Az önbarnító krémmel nagyon óvatosan kell bánni, ha nem akarunk foltosak lenni. A legbiztosabb, ha előtte testradírral lehámlasztjuk az elhalt bőrsejteket, hogy a krém egyenletesen szívódjon fel. Ami a legnehezebb mutatvány: vékony, egyenletes rétegben vigyük fel a barnító krémet, hogy egységes legyen a végeredmény. Fontos, hogy alaposan mossuk meg a kezünket, nehogy a tenyerünk legyen a legbarnább testrészünk!

 

Rossz alapozó

A maszkhatású alapozó nagyon kiábrándító látvány. Az alapozással az a célunk, hogy egységessé tegyük a bőrünk színét, és eltüntessük a kisebb bőrhibákat. Nagyon fontos tehát a megfelelő színárnyalat választása, így valószínű, hogy a télen bevált alapozónkat nyáron le kell cserélned. Ne a kézfejen teszteljük a színt! Ha az arcunkon már nem tudjuk, akkor inkább a nyakunkon, mert a bőr árnyalata itt jobban hasonlít az arcbőréhez. A felvitelnél figyeljünk arra, hogy vékonyan, egyenletes dolgozzuk el a krémet az arcunkon, és ne csak az arcélig, hanem annál kicsit lejjebb, az állra és a nyakra is kerüljön belőle.

Túl sok arcpirosító

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy bohóc, akkor bánj óvatosan az arcpirosítóval! Itt is fontos a megfelelő színválasztás, a barackos árnyalatok diszkrétebbek, mint a rózsaszínek. Javasolt mosolygás közben felvinni az arccsontra az üdítő színt. Viszont arra figyeljünk, hogy ne színezzük be az egész orcánkat, mert annak a végeredménye egy kipirult fejőnő lesz!