Saját magad főnöke lennél? Most vágj bele!

Az évek óta megrendezett, a Global Entrepreneurship Week világmozgalom részét képező Fiatal Vállalkozók Hete idén is segít a pécsi vállalkozóknak. Mindegy, hogy éppen saját üzletünk megnyitásának küszöbén állunk, vagy már vezetjük saját cégünket, az eseményen hasznos tanácsokat kaphatunk és értékes kapcsolatokat építhetünk.

hirdetés

Ha egy utolsó lökésre vágyunk csak a beindításhoz, vagy technikai és marketingötletekre szomjazunk, a Fiatal Vállalkozók Hete hasznosnak ígérkezik.

Pető Ákosnak, a FIVOSZ (Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége) Baranya megyei elnökének, az esemény egyik szervezőjének szegeztük a kérdést, hogy az elméleti előadásokon lesz-e szó a legújabb technológiákról, marketingfogásokról és -stratégiákról.

Hiszen az online kereskedelem ma már elengedhetetlen a sikeres üzlethez. A szervező elmondta, hogy a pécsi program tematikája leginkább a digitális vállalkozásokról fog szólni.

vállalkozás, fiatal, vállalkozók, hete, cég, vezetés, marketing, menedzsment, számítógép

A pécsi rendezvény célja, hogy résztvevők, a fiatal és a tapasztalt vállalkozók számára olyan innovatív lehetőségeket és siker sztorikat mutasson be, amelyek érdemben hozzájárulhatnak vállalkozásaik jövőbeli sikereihez, ezért nem csupán frontális előadásokat hallhatunk. Azon a biztos tudáson kívül, „ami a nagykönyvben meg van írva”, személyes tanácsokat is gyűjthetünk, hiszen az előadók tapasztalt szakemberek, üzletvezetők lesznek, akik nyitottak bármilyen kérdésre a vállalkozásvezetéssel kapcsolatban.

Azoknak, akik saját vállalkozásban gondolkodnak, különlegesség, hogy a hamarosan induló GINOP 5.2.2 – Fiatalok Vállalkozóvá Válásának Támogatása projektről is megtudhatnak mindent. Ezen a projekten belül anyagi, illetve szakmai támogatásra is számíthatnak, így a kezdő cégvezetőknek ez hatalmas lehetőség.

– A GINOP 5.2.2. csúszások után idén elindul, és a célcsoporton is történt egy apró, de annál fontosabb módosítás, így lényegesen több ember számára nyílik lehetőség, hogy 3 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesüljenek. 2 éve volt egy hasonló pályázat, akkor nagyon jó tapasztalatokat szűrtünk le, aki vállalkozást szeretne indítani, annak ez kétség kívül hatalmas anyagi és tudásbeli segítség is, hiszen a program keretében privát tanácsadásban és oktatásban is részesülnek a pályázók – avat be Pető Ákos.

vállalkozás, fiatal, vállalkozók, hete, cég, vezetés, marketing, menedzsment, számítógép

A vállalkozóvá válási programon kívül a már működő vállalkozások számára is lesz tájékoztató a digitális fejlesztésekről, amelynek keretében 24 millió forint támogatásban részesülhetnek. Erről a programról több informatikai társaság és tanácsadó cég tart kedden kerekasztal-beszélgetést.

Ne felejtsük, hogy bár a részvétel regisztrációhoz kötött, mégis ingyenes, így bárki előtt nyitva áll a kapu. A Facebook-eseményhez kattintsunk ide!