Sminkek pezsgődurranáshoz

Csillámos, strasszos, élénk, esetleg visszafogott. Attól függően, hogy ki hol tölti a szilvesztert különböző típusú ruhát és sminket választhat magának. Utóbbira íme néhány variáció, az egyszerűtől egészen az extrémig.

hirdetés

Csak szolidan

karácsonyi smink

Ha nem vagyunk annyira bevállalósak, vagy a szilveszteri buli az egyszerűbb sminket kívánja meg, nyugodtan maradhatunk a szaténfényű, arany, vagy teljesen natúr szem és a sötét rúzs párosításánál.  Az alábbi alkalmi smink elkészítéséről itt olvashatsz.

Lehetünk bátrabbak

smink

Eggyel merészebb változat, ha a sminkünket különböző strasszokkal és csillámokkal dobjuk fel. Ezeket gumialapú szempillaragasztóval erősíthetjük a bőrre.

Plusz tipp: válasszuk inkább az apró darabokat, mert azok könnyebben a bőrünkön maradnak – tanácsolja Gali Renáta, sminkmester.

Amennyiben nem az arcra szeretnénk ragasztani a strasszokat, nyugodtan mehet belőlük a nyakunkra vagy dekoltázsra, esetleg a vállra. Egy féloldalas ruhát például remekül feldobhatunk néhány csillogó kővel.

Ami a sminket illeti a jobb oldali fotó hagyományos füstös szem némi sötétkékkel megbolondítva, a bal oldali pedig tusvonallal készült. Utóbbit akkor vállaljuk be, ha gyakorlottan bánunk a tussal.

  1. Alapozzuk le a szemhéjat, erre vigyünk fel világos színű szemhéjpúdert.
  2. Ceruzával a szemünk vonalát követve rajzoljuk elő a smink ívét, igyekezzünk a végét cicásra húzni.
  3. Ezután a vonalon belül maradva vigyünk fel rá több élénkebb színt.
  4. Legvégül a fekete vonalat tus segítségével erősítsük meg.

szilveszter smink

 

Színre színt

szilveszter5

Még egy kicsit feltűnőbbek lehetünk, ha színes sminket készítünk magunknak. Szilveszterkor nyugodtan használhatunk élénk árnyalatokat, mindennek csak fantáziánk és persze öltözékünk szab határt.

Nagyon fontos a szemhéjalapozó használata, hiszen ebbe tapad meg a por. Igyekezzünk a festéket  a lehető legvastagabb rétegben a szemhéjalapozóba paskolgatni, hiszen így lesz igazán intenzív és tartós a végeredmény- javasolja a sminkmester.

Plusz tipp: ha még látványosabb sminket szeretnénk, használjunk műszempillát!

 

Extrém make up

Aki különleges programot talált ki magának szilveszterre annak végképp nem kell óvatoskodnia, ha a sminkjéről van szó. Íme, néhány ötlet, ha farsangszerű újévi buliba készülnénk.

smink