Sminkelj őszre hangolva!

Már a tavaszi nemzetközi divatheteken kiderült, milyen irányzatok jellemzik az őszi sminktrendeket. Most, hogy nyakunkon a borongós évszak, mi is bemutatjuk, hogyan sminkelik majd magukat a hölgyek. Egy biztos: mindenki meg fogja találni az ízlésének megfelelő változatot minden alkalomra.

hirdetés

Vissza a 60-as évekbe

Amellett, hogy az őszi szezon egyik leginkább meghatározó make-up trendje a természetes hatás, a ’60-as évekbe kalandozó nosztalgikus hangulat is meghatározza az irányzatokat. Jól látszik ez az öltözködésben, a kiegészítőkön, a frizurákon és természetesen a sminkelésen is. A színvilág és a cicaszemek egyaránt ezt az évtizedet idézik fel.

smink, 60-as évek 2014

Markáns kontúrok

A határozott vonallal körülhatárolt szemekkel hódíthatsz a szezonban – a satírozás és az egyszerű körvonal egyaránt menő lesz. Sőt, a ’60-as évek visszaidézésének hála, az igazán merész cicaszemekkel sem fogsz túllőni a célon.

smink, élénk kontúrok

Színkavalkád

Nem kell mindennek szürkébe borulnia a borongós évszakban sem! Vidámságot csempészhetsz a mindennapokba, ha élénk színekkel, ezen belül is kékkel, illetve pinkkel emeled ki a szemeidet. Ahogy fent említettük, az erőteljes kontúrvonalak nagyon divatosak lesznek, miért ne használhatnál tehát a kihúzáshoz színeket? Viseld őket bátran, akár az alsó, akár a felső szemvonalon vagy éppen feketével, sötétbarnával kombinálva.

smink, erős színek

Füstös szemek

A smink farmerjaként is tekinthetünk a füstös szemekre, hiszen szinte mindig is divatos volt. A 2014-es őszi szezonban annyi csavart kap a történet, hogy ezúttal nem kell a szürkéhez ragaszkodni, hanem metálfényű árnyalatokat (lásd alább), halványabb színeket is használhatsz a sminkelés során.

smink, füstös szemek

Metálos tekintet

A metálfényű csillogás nem csak a szemeken, hanem az ajkakon is feltűnik ősszel. Az avar színére emlékeztető bronzos árnyalatokon kívül az ezüst, a kék, a rózsaszín is hódítani fog. Ezt a viseletet inkább éjszakára, alkalmakhoz ajánljuk, a hétköznapokban inkább csak részletekben, a szemzugokban, esetleg kontúrozáshoz használd a metálos hatású termékeket.

smink, metálos

Hangsúlyos pillák

Szintén a ’60-as évekre emlékeztetnek a több rétegben kifestett, adott esetben műanyag pótlással felturbózott szempillák. Vékony tusvonallal teheted még hangsúlyosabbá igéző tekintetedet. Fontos a megfelelő alapozás, mert hiába kelt természetes hatást a legtöbb idei őszi sminktrend, fontos, hogy a bőröd megfelelően hidratált és természetes ragyogású legyen.

smink, markáns szempilla

Természetes hatás

A úgynevezett nude smink hódít már egy ideje – tavasszal mutattunk már tippeket az elkészítéséhez – és nem lesz ez másként ősszel sem. A legnagyobb divatmárkák modelljeiken a porcelánszerű arcokat barackos pirosítóval teszik még “babásabbá”, miközben a halvány, selymes fényű szemhéjpúderek is finoman elegáns hatást keltenek. Úgy tűnik, az élénk rúzsok dicső napjai leáldozóban van, a naturális árnyalatok váltják fel őket.

smink, natúr, nude, természetes

Futnak még

A grafikus, geometrikus formák, szokatlan tusvonalak is feltűntek a 2014-es nemzetközi divatbemutatókon, de nagy valószínűséggel ezek nem fognak átkerülni a mindennapokba. A hangsúlyos szemöldök viszont annál inkább, nem véletlenül, hiszen ez remekül passzol a natúr sminktrendhez, ahol az arc természetes vonásait emeljük ki.

smink 2014