Sportruházat: kedvező árak vs. prémium minőség

Sajnos a sport sincs ingyen, hiszen adott esetben ki kell fizetni a kondibérletet, az óradíjakat és akkor még a megfelelő öltözetről nem is beszéltünk. Nem feltétlenül kell azonban vagyonokat költenünk az edzőcuccokra.

hirdetés

Kezdőknek inkább olcsót

Ha valaki úgy dönt, egészségesebb életmódra vált és belekezd valamilyen sportba, akkor eleinte nem szükséges a legmenőbb sportruházati márkák közül beszereznie az edzéshez megfelelő öltözékét. Elég valamilyen egyéb ruházati márka sportszerkói között nézelődni, ugyanis ezeken a helyeken is megtalálhatunk mindent a sportmelltartótól a cipőig, sokkal jutányosabb áron, ahogy stylistunk, Lánczos Benkő Tímea összeállításából is látszik:

A H&M-ben például 2000-8000 forint között beszerezhetjük az egyes darabokat

 

Ha még nem vagyunk biztosak benne, hogy az általunk kiválasztott sporttevékenység megfelelő lesz-e számunkra, akkor különösen érdemes első körben valamilyen olcsóbb holmit beszereznünk. Például, ha valaki úgy dönt, teniszezni támad kedve, nem kell egyből professzionális tenisz szoknyát vennie, hiszen lehet, hogy a második alkalom után rájön, ezt a mozgásformát nem neki találták ki, és akkor lesz egy olyan ruhadarabja, amit soha többé nem fog elővenni a szekrényből.

Ha hosszú távra tervezünk…

Akik rendszeresen űznek valamilyen sporttevékenységet, bátran beruházhatnak egy drágább sportszerbe, ugyanis ezek időtálló darabok, megszolgálják az árukat. A sportruházatra specializálódott márkák kínálata jóval szélesebb, többféle színben, fazonban találhatunk magunknak öltözéket. Ráadásul a nagy sportmárkák termékeinek anyagösszetétele is speciális technikával kifejlesztett, így jobban igazodik testünk működéséhez mozgás közben, például egyes anyagok képesek felszívni az izzadtságot.

A Nike kínálatában többféle szín és fazon közt válogathatunk

 

A cipő

Sportolás során az egyik legfontosabb, hogy megfelelő cipőt válasszunk, mert egy rosszul megválasztott darab komoly károkat okozhat. A futócipők esetében például szempont többek között az is, hogy milyen terepen szoktunk futni és mindenki lábának másfajta fazon felel meg. Ebben a tekintetben a sportruházati szaküzletek kínálata verhetetlen, mindenki megtalálhatja a számára megfelelő darabot, a neki tetsző színben. Sajnos egy jobb sportcipőt meglehetősen borsos áron tudunk beszerezni, a Nike futócipői például 15 és 40 ezer forint között mozognak.

Outlet, te csodás!

Jó hír viszont, hogy a sportmárkákat outlet üzletekben is be tudjuk szerezni, érdemes is benézni ezekbe, mert jóval kedvezőbb árakon juthatunk a nekünk tetsző cipőhöz vagy egyéb ruházathoz. Sőt, az online shopok kínálata is tartogathat kellemes meglepetéseket számunkra, ezeket is ajánlott böngészni.