Turbózd fel a farmered!

Ha az ember lánya körbenéz a különféle magazinokban, vagy egy-egy divat tematikájú Instagram-oldalon, úton-útfélen széthasogatott farmernadrágos nőkbe botlik. Egyes darabokon majdhogynem több a lyuk, mint az anyag. Megmutatjuk, hogyan kell házilag elkészíteni, illetve adunk néhány tippet, ha a lukas nadrág nem passzolna a stílusodhoz! 

hirdetés

1. Apró pöttyök, szívecskék

A dolog egyáltalán nem bonyolult. Kell hozzá fehér textilfesték és a tetszőleges sablon. A többi elég egyértelmű.

farmermontazs

2. Vadonatúj forrónadrág

Rövid farmersortból biztosan akad néhány a szekrényen, szóval az egyiket igazán feláldozhatjuk a divat oltárán. Vágjunk ki egy kisebb (nagyobb) háromszöget mindkét szárából, majd varrjunk bele csipkét. Kezdő bálozók is nyugodtan bevállalhatják, nem nagyon lehet elrontani.

A csipkét hosszúnadrágon is megvalósíthatjuk. A szárak alján például remekül mutat egy szélesebb sáv díszítés gyanánt.

farmerrovid

 3. “Firkáld össze”, ahogy tetszik

Ha valaki bízik a képességiben, akkor megpróbálhat textilfilccel szabad kézzel rajzolni a farmerjére. Ez az azték minta nagyon tetszik nekünk, és ha keresünk hozzá egy képet, nem is olyan bonyolult leutánozni a jellegzetes formákat.

farmer

4. És a lényeg: szaggatott, koptatott, lyukas

Csinálhatjuk dörzspapírral, pengével, sarokreszelővel és így tovább, az eszközök tárháza meglehetősen széles. Ám mielőtt bármivel is nekiesnénk a nadrágunknak, előbb bújjunk bele és ceruzával, filccel, vagy szappannal jelöljük be azokat a területeket, ahol szeretnénk kiszaggatni a farmert. Ha nem így teszünk, később könnyedén meglepetés érhet bennünket a luk elhelyezkedését illetően.

Na, hogyha megvagyunk, akkor kapjuk le magunkról a gatyát, és feküdjünk neki a munka dandárjának. Először egy ollóval vágjunk hosszabb, vízszintes sávot mondjuk a farmer bal szárába, majd az így keletkezett rés mindkét felét szálazzuk ki egy kicsit az ollóval vagy dörzspapírral. Ezután áttérhetünk a jobb nadrágszárra: itt is ismételjük meg ugyanezt, kétszer. Ezen az oldalon a vágások között megmaradt anyagrésszel fogunk dolgozni. Egészen pontosan egy szemöldökcsipesz segítségével húzkodjuk ki a függőleges szálakat az anyagrészből. Kicsit szöszmötölős meló, de legalább az egész szobát kiporszívózhatjuk utána.

Amennyiben nem szeretnénk óriási lukakat a nadrágunkra, úgy pici szerecsendió reszelőt vagy sarokreszelőt is használhatunk, így csak az anyag felületét koptatjuk el. Lényeges, hogy az eszközt mindig csak vízszintesen mozgassuk. ITT láthatjuk képekben.

Leírva talán kissé bonyolult, úgyhogy íme egy videó: 

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=XaJwXmITJpo” width=”670″]

És még egy:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=H7Qpu4vwtc8″ width=”670″]

[note note_color=”#aadac7″]

Mivel viseljük?

Valószínűleg nem ez a férfiak kedvenc ruhadarabja a nőkön, de tulajdonképpen mindegy is, nekünk tetszik és ez a lényeg. Egyébként nagyon könnyű nőiessé tenni, magassarkúval, inggel és/vagy blézerrel kombinálva szuper választás!  A bátrabbak viselhetik a szaggatott farmer bővebb, lazább változatát, akár nagy méretű felsőkkel is. Ám ezzel vigyázni kell, mert könnyen igénytelenbe csaphat át az, ami igazán stílusos is lehet. [/note]