Szeszélyes időben is csinosan

Az már biztos, hogy nem ez az elmúlt évek legjobb nyara, ami az időjárást illeti. Az elmúlt hónapban nem nagyon volt olyan hét, amikor ne esett volna több-kevesebb eső. Ez az előrejelzések szerint ezen a héten se lesz másképp, minden nap számíthatunk arra, hogy bár fázni nem kell, bármelyik pillanatban ránk szakadhat az ég. Mutatunk néhány trendtippet, amivel megúszod szárazon és közben még jól is nézel ki.

hirdetés

Valaki melegnek, más tramplinak érzi és olyan is akad, aki szerint a gumicsizma legfeljebb gyerekeken állhat jól. Pedig az utóbbi években tényleg nagyon csajos, csinos és jól viselhető darabokat lehet kapni. A rövid szárú fazonok nem is olyan melegek, bár ez ellen sajnos nem nagyon lehet mit tenni, legfeljebb váltócipőt érdemes bedobni a táskába, ha nem akarsz egész nap a rosszul szellőző lábbeliben üldögélni.

eső, trend

Az idei szezonban egyébként betörtek a boltokba a gumiból készült cipők, szandálok és papucsok. Szintén praktikusak lehetnek esős napokon, azonban mivel ezeket mezítláb kell hordani, a komfortérzet és a láb egészsége kérdéses.

Az esernyő magától értetődik, amikor ilyen szeszélyes az időjárás; jobban teszed, ha ki sem veszed ki a táskádból, hiába süt a nap reggel.

trend, eső_montázs

Aki nem szereti az esernyőt tartogatni vagy biztosra menne, az esőkabátot is felvehet. A klasszikus változat elég könnyen befülled, helyette inkább a – főleg sportboltokban kapható – lazább, például futáshoz kiképzett, vízálló dzsekiket ajánljuk.

Mivel a záporok, zivatarok gyakran lehűlést is hoznak, a szeles időről nem is beszélve, ezért érdemes egy kardigánt, vékony kiskabátot, esetleg kendőt is magunkkal vinnünk. Így nem is kell feltétlenül a hosszú nadrághoz ragaszkodni; ha reggel bedobsz a táskádba egy-két melegebb darabot vészhelyzet esetére, akkor nem kell aggódnod, hogy megfázol egy hirtelen jött zivatar után hazafelé baktatva.

trend, eső5-horz

Ami pedig a kombinációt illeti: sorttal, csőszárú nadrággal és szoknyával kombinálva is jól néz ki a gumicsizma, nem kell attól tartanod, hogy slampos lesz az összhatás. Ha mégis úgy érzed, hogy nem vagy elég nőies, válassz színes darabokat az “esőfelszerelésedhez”, így a bohókás összhatástól jobb kedved lesz a szürke ég ellenére is.