Színes kiegészítők nyárra

Az, hogy milyen lesz a megjelenésünk sokszor nem is a ruhánkon, hanem az ékszereken és a táskán múlik. A nyári szettekre ez különösen igaz. Ám ha nem vigyázunk, könnyen kaotikussá válhat a végeredmény. Az Abszolút Nő stylistja ezért segíti a választásban.

 

Talán már mindenkinek feltűnt, hogy idén, a gallérszerű nyakláncok a legdivatosabbak. Számtalan fazonnal találkozhatunk az üzletekben: az egészen merev, vastag, domina szerű stílustól egészen a kislányos stílusú, gyöngyös darabokig minden megtalálható. Ezeknél a nyakékeknél alapszabály, hogy a hozzá válogatott többi kiegészítő mindenképpen legyen visszafogott. Sőt, az sem baj, ha egyáltalán nem viselünk a nyakbavalón kívül semmit. Ha mégis, akkor inkább a gyűrű legyen a feltűnőbb, a fülünkbe maximum egy kis követ tegyünk – javasolja Lánczos Benkő Tímea, az Abszolút Nő stylistja. A karperec még elmegy, de a színeket ne variáljuk össze vissza. (lásd. illusztráció)

Ezekben a nyakláncokban pedig az a nagyon jó, hogy szinte minden felsővel hordhatóak, legyen az mintás, kerek nyakú vagy zárt felső, pulcsi vagy ing. Utóbbi lehet kigombolt, de gallér alatt is viselhetjük ezeket.

első szett: nyaklán: Mango; gyűrű: Mango;
második szett: nyaklánc: Zara; gyűrű: Mango
harmadik szett:  nyaklánc: Mango; gyűrű: Zara, fülbevaló: H&M

 

Ha a fülbevaló hangsúlyos, színes akkor szintén óvatosan bánjunk a többi ékszerrel. Nyakláncra például egyáltalán nincs szükség, hiszen a vállunk tájékán erős lenne a a két kiegészítő összhatása. Egy erőteljesebb karkötővel, gyűrűvel, vagy órával viszont ki tudjuk egészíteni szettünket – mondja a szakember.

Ha mindenképpen ragaszkodunk a nyaklánchoz, válasszuk a vékony láncon lógó medálokat. Ugyan előfordul, hogy a kifutón kombinálják a gallér nyakékeket a hatalmas fülbevalókkal, de utcai viseletnek ez kicsit sok. Arra figyeljünk még, ha az egyik kiegészítő, vagy a ruhánkon található gombok, esetleg az öv csatja arany borítású akkor a többi darab is passzoljon hozzá színben.

első szett: sárga fülbevaló: Zara; sárga karkötő: Marc by Marc Jacobs; gyűrű: Mango;
második szett: óra: Debenhams; karkötő, fülbevaló: Mango

harmadik szett: karkötő: Bershka; fülbevaló: Bershka; gyűrű: Stradivarius

 

Természetesen egy-egy feltűnőbb ékszer sokat dobhat a szettünkön, a legmeghatározóbb kiegészítő mégis a táska. Azt, hogy milyen ruhához milyen táskát viseljünk igen nehéz megmondani, hiszen az elmúlt években már nem szempont, hogy a táskánk és a cipőnk színe egyezzen, és az sem lényeges, hogy ruházatunkban visszaköszönjön a táskánk színe – mondja Timi.

A kézitáskák kevéssé praktikusak, mégis igen divatosak idén. Nyárra ezek közül is a feltűnő színű, akár két élénk árnyalatból összekombinált darabokat ajánljuk: például a neonzöld, citromsárga, királykék, vagy lazac színűeket. Ám a szolidabb ízléssel megáldott nőknek sem kell elkeseredniük, a púder színű táskák szintén jöhetnek.

A képzőművészet egyre nagyobb teret kap a mindennapok divatjában. Egy horgolási technikával készült mintás táska vidámmá és különlegessé teszi megjelenésünket. Épp úgy, ahogy a szalmából készült táskák, amik idén gyakran élénk színűek vagy gazdagon díszítettek. Szerencsére már nem csak a strandon lehetünk trendik egy ilyen táskával az oldalunkon!

Tavaly már lehetett tudni, hogy a tavaszi, nyári szezon egyik nagy slágere az átlátszó táska lesz. Habár Magyarországon még nem igazán terjedtek el ezek a szokatlan darabok, a külföldi divatbloggerek körében már igazi kedvencnek számítanak.

 

kék táska: Zara; barna: Bershka; narancs: Zara; színes: Zara; pink: Bershka; farmer, piros: Bershka

hirdetés
Hirdetés

1 hozzászólás

Comments are closed.