Tíz trükkös húzás sminkeléshez

Aki minden reggel egy gyors sminkkel indítja a napját, az pontosan tudja, hogy néhány apró trükk olykor életmentő lehet. Összegyűjtöttünk tízet, amit mindenkinek érdemes kipróbálnia.

hirdetés

1. Füstös hatás 1. 

Puhítsd meg szemceruzádat egy öngyújtó vagy egy gyufa segítségével.Tartsd a láng fölé a szemceruzád szó szerint egy másodperc erejéig, majd hagyd kihűlni tizenöt másodpercig és figyeld az állagváltozást, végül húzd ki vele a szemed a maszatosabb, füstösebb hatás érdekében.

2. Füstös hatás 2.

A szemhéjpúderek néha nehezen kezelhetőek, és nem mindig van raktáron a szivárvány összes színében. Miért ne pótoljuk őket szemceruzával? Rajzolj dőlt kettős keresztet a szemed külső sarkába, majd maszatold el a füstös hatás érdekében.

smink2
Forrás: www.harpersbazaar.com

3. Saját készítésű szájfény

Ha a sminkes táskádban lapul némi maradék, vagy feleslegessé vált pigmentpor, akkor könnyedén elkészítheted saját ajakszíneződet. A teendő csak annyi, hogy a maradék port összekevered egy kis vazelinnel, vagy ajakbalzsammal.

4. Csábító pillantások

Használat előtt melegítsd fel a szempillagöndörítődet a hajszárítóddal, így könnyebben ívre hajlanak majd a pilláid. A trükk a hajvasaló elvén alapszik. Azért vigyázzunk, ne legyen túl forró a fém szerkentyű, mert a végén még megégetjük a szemhéjunkat!

5. Ne öregítsd magad!

Egy bizonyos kor után jobban tesszük, ha a fekete szemceruzát barnára cseréljük. A fekete kontúr ugyanis öregít, ráadásul felhívja a figyelmet a szem körüli apró ráncokra is.

6. Csókos ajkak

Szexi hatást érhetsz el, ha a rúzsozott szád eredeti körvonala felé rajzolsz egy fehér színű kontúrt, de bevált trükk az is, hogy csak a szád középső részére teszel szájfényt, így optikailag sokkal teltebb látványt nyújt majd.

telt ajkak, száj, rúzs, smink

7. Így lesz tartós a szemfesték…

Mielőtt nekilátnál a spirálozásnak, a szempilládat is vond be az arcodra alkalmazott testszínű kőpúderrel. Csak ezután vidd fel rájuk a festéket. A púder réteg tartósabbá teszi a szempillaspirált.

8. …így pedig a rúzs!

A most következő procedúra egy kicsit hosszadalmas, de az eredmény miatt megéri a fáradozást. Először árnyald az ajkad, majd szedj rétegeire egy zsebkendőt. Ezután a lehető legvékonyabb rétegben fektesd a szádra a zsepit és azon keresztül púderezd be a szádat. A porpúder fixálja a színt, a zsebkendő pedig megakadályozza, hogy veszítsen intenzitásából illetve, hogy elmaszatolódjon.

9. Viszlát sötét karikák, és táskás szemek!

Jól ismert gyakorlat a szem körüli karikák eltüntetésere a pöttyözéses módszer. Ehelyett érdemes kipróbálni egy elsőre talán furcsának hangzó technikát. Fessünk a szemünk alá egy háromszöget a folyékony korrektor segítségével, úgy, hogy a sokszög alsó csücske az arcunkig érjen. A háromszög felső szakaszára kenjük a legtöbb alapozót, az alsó csücskére pedig a legkevesebbet. Ha kész, finoman maszatoljuk el a formát, ezáltal optikailag megemeljük az arcunkat.

smink
Forrás: www.harpersbazaar.com

10. Ívesebb szemöldök

Tekintetünk a szép ívű szemöldöktől lesz igazán kifejező. Épp ezért érdemes szemöldökporral hangsúlyozni, az íve alá pedig fehér, vagy világosabb színű szemhéjpúdert tenni – a mostanság kapható szemöldökporokban jellemzően van világos árnyalat. Ezzel egyrészt nyitottabbá varázsolod a tekinteted, másrészt  kiemelheted a szemöldöködet.