Tudjuk, mit fogsz hordani ősszel

Bár a nyár még nem ért véget, mi már most előretekintünk az őszre és megmutatjuk, milyen trendek várhatóak az előttünk álló szezonban. Annyit előre elárulunk: nem lesz unalmas az esős, borongós évszak, ami az öltözködést illeti!

hirdetés

Iránymutatás

Lánczos Benkő Tímea, az Abszolút Nő stylistja segítségével kiválogatott fotókkal azt kívánjuk érzékeltetni, mik lesznek a legfontosabb irányvonalak az őszi ruházkodásban. Természetesen nem kell ennyire extrém darabokra számítani a ruhaüzletekben, a vezető “fast fashion” márkák mindig kiragadják az irányadó elemeket és ezekből alakítják ki saját kollekciójukat.

ősz, trend, csillogás, toll

Minták és színek

Kockák, virágok, geometriai formák dominálnak az őszi ruházati trendben. Állatminták, kissé gyermeteg mesefigurás elemek és etnominta is feltűnik majd – a ruhákon, kabátokon egyaránt. Kevésbé bevállalósok inkább csak kiegészítőkben válasszák ezeket, de jó hír, hogy ahogy már évek óta nem tilos, így továbbra is szabad ezeket egymással kombinálni – szóval nyugodtan húzhatsz színre színt!

ősz, trend, minták

A pasztell színek nyárról és a military zöld tavalyról megmaradnak és idén is divatosak lesznek az őszi szezonban. A visszafogott stílus kedvelői tehát örülhetnek, de azért egy kis vagányságot is csempészhetünk a megjelenésünkbe. A csillogó részletek is hódítani fognak ugyanis, ezeket bátran kombinálhatjuk egyszínű, letisztult darabokkal. A metálos arany és ezüst mellett a zöld és a kék is felbukkan majd.

ősz, trend, színek

Anyagok

A szőrös dolgok maradnak tavalyról, úgyhogy aki eddig nem tette, az lassan kénytelen lesz megbarátkozni a bundákkal és mellényekkel. A meglehetősen színpadias hatású tollas holmik is hódítanak az előttünk álló évszakban, kíváncsian várjuk, miként fog ez megjelenni a hétköznapi viseletnek szánt ruhadarabokon. A bársony visszatér a múltból és nagyon trendi lesz ősszel, kötött pulcsik, ruhák és szoknyák melegítenek minket stílusosan az egyre hűvösödő napokon idén is.

ősz, trend, szőrme

Formák és stílusok

Az úgynevezett XXL coat, vagyis a nagy méretű kabát lesz az új őrület, de nem az oversized fazon, hanem a hatalmas, meleg, lábszárközépig érő változatok. Újszerű forma a duvet coat, vagyis a paplankabát és a poncsó is tartja magát. Sportos viseletben ősszel is stílusos és trendi leszel, úgyhogy nyugodtan választhatsz lazább ruhadarabokat akár a munkába is. Egyelőre úgy tűnik, a bő fazonú, lazább darabok mennek a 2014-es őszi-téli szezonban, maradnak a sportcipők, a bokacsizmák és a magas derekú nadrágok.

ősz, trend, fazonok