Turbózd fel a géped!

Számítógép elé vagy kötve, de unalmas monitort bámulsz egész nap? Vagy csak egyszerűen unod a banánt és szívesen felturbóznád extrákkal a laptopod? Pécsi szakember segítségével összeszedtünk egyszerű, ingyenesen letölthető programokat, amikkel pár perc alatt izgalmasabbá teheted a PC-d!

hirdetés

Király Péter, pécsi informatikus-értékesítő szakember elmondja, hogy asztali pécénk, laptopunk „színesebbé” tételéhez elegendő pár apró programot feltelepíteni s máris más kinézet, háttér, téma köszönhet vissza ránk. Ezeket szedtük csokorba, íme:

Universal Theme Patcher

Ezzel az ingyenesen letölthető programmal nem csak a hátteret, hanem az ikonok kinézetét, színeit és alakját is megváltoztathatjuk. Izgalmas eredmények tudnak születni, ha igazán kreatívak vagyunk.

Objectdock

Ennek a szoftvernek a segítségével úgy variálhatjuk desktopunkat, ahogy akarjuk, megváltoztatva az ikonok, alkalmazás és ablakok kinézetét. Konfigurálhatjuk gombjaink formáját, méretét és még azt is beállíthatjuk, hogy a kurzor közeledtével az ikonok mérete megváltozzon, akár csak az (IOS) Apple gépeknél.

Objeckdock

Rainmeter

Szintén ingyenes szoftver. Segítségével különböző skineket – mely a gépünk arculata, kinézete – helyezhetünk el bárhol az asztalon. Nemcsak az időjárást mutatja, de figyelemmel kíséri gépünk túlterheltségét, teljesítményét, valamint random híreket jelenít meg a világ történéseiből.

Rainmeter

Desktop Gadget

Apróbb kiegészítő ez a program, amivel az asztal jobb szélére tehetünk ki hasznos alkalmazásokat, mint például órát, cpu-memóriát, állapotjelzőt, időjárást, valutaárfolyamok mozgását és egyéb alkalmazásokat, amihez csak kedvünk van. Egyéb hasznos információt is meg tudunk jeleníteni, ezeket természetesen mi állíthatjuk be.

– Ezt a Vista és Windows 7 gyárilag tartalmazza, Windows 8 alá viszont telepíteni lehet. 8gadgetpack – ezzel a gadgetsszel például sok kis widgetet tudunk letölteni a gépünkre – mondja az informatikus.

Rainmeter 2

Windows 8-nál például sokakat zavar a metrós, csempés kinézet, ilyenkor ajánlott letölteni a Classic Shell nevű programot, amivel egyrészt létrehozhatjuk a „nem létező” start menüt és gombot, másrészt rengeteg funkcióval és kinézettel tudjuk bővíteni a repertoárt. Laptopunkat vagy asztali számítógépünket így frappánsan testre szabhatjuk, igényeink szerint.

Egyéb tippek:

Egy hasznos weboldal a skinpacks.com, ahonnan letölthetünk különböző kész skineket windowsunk alá, s akár IOS (Apple) kinézetet is varázsolhatunk asztalunk helyére. De természetesen az alap témákat is felhasználhatjuk, amik integrálva vannak az újabb Windows verziókba.

– Ha csupán a háttérképet szeretnék egyénivé tenni, rengeteg HD felbontású gyönyörű képet tölthetünk le ezekről az oldalakról: hdw.eweb4.comvagy az hdwallpapers.in oldalról – így Király Péter. A nehezen eltelő irodai munkát nagyban fogja segíteni, ha gépünkre jó érzés ránézni, és kicsit magunkévá érezhetjük a stílusát.