Turbózd fel az őszi ruhatárad!

Bordó, barna, bézs, szürke és fekete. Ősszel hajlamosak vagyunk kizárólag az alábbi árnyalatokban gondolkodni, ráadásul sokszor még ezeket is félünk kombinálni egymással. Pedig a kifutókon felvonuló összeállítások alapján és saját fantáziánknak teret adva kiléphetünk ebből a sokszögből. Megmutatjuk mit, mivel kombináljunk! 

hirdetés

Nem merünk kockáztatni

Lánczos Benkő Tímea, az Abszolút Nő stylistja úgy látja, a magyarok és a pécsiek elveszítik bátorságukat az őszi évszakban. Pedig ha belegondolunk, az öltözködésben megjelenő színpalettákat a természet ihlette, ott pedig nagyon jól mutatnak egymás mellett a zöld, a sárga, a bordó és a barna különböző árnyalatai.

őszi színek, táj, fa, falevelek
Az ősz az egyik legszínesebb évszak – mégis sokszor szürkén öltözködünk 
[note note_color=”#f79e4a”]

Melyek az idei ősz trendszínei?

A nagy divatházak évről évre frissítik a repertoárt, ezért érdemes egy kis ötletet meríteni a kifutókról. Idén hódítanak a meleg tónusú avarszínek, illetve újragondolták a barna árnyalatokat, sokan ugyanis öregítő tulajdonságokkal ruházzák fel ezt a színcsoportot. Előkerült a türkizkék, főként olajzölddel és indigókékkel kombinálva, az élénk kék önmagában és barnával párosítva is nagyon trendi idén, népszerű az élénk narancssárga, de a bézs, a törtfehér és a krémszín is megjelenik a kifutókon.[/note]

A pasztellel vigyázzunk!

A stílustanácsadó azt javasolja, hogy nyugodtan kombináljuk egymással az ősz meleg avarszíneit és ne ragadjunk le a szürke és a bordó szetteknél. De nyugodtan próbálkozhatunk a földszínektől kontrasztosan eltérő egy-egy élénk árnyalattal is.

– Ha tartunk a változástól, de szeretnénk egy kis életet vinni a megjelenésünkbe, célszerű először az egyik kiegészítőnket – nyakláncunkat, táskánkat – élénkebbre cserélni – tanácsolja Timi.

A pasztellszíneket, a halványmentát és a fáradtrózsaszínt általában tavaszra tartogatjuk, ám az idei trendeknek köszönhetően ősszel sem kell a szekrény mélyére pakolnunk ezeket a ruhadarabokat. Ez jó hír, de egy dologra azért figyeljünk: a jellegzetes őszi föld színeket óvatosan kombináljuk a pasztellekkel.

– Próbálkozhatunk, de én azt javasolom, hogy elsősorban a fehér, a fekete, a szürke és a bézs színeket variáljuk a pasztellekkel, egy ilyen szett ugyanis úgy néz ki igazán jól, ha egységes. Ugyanakkor a bordó és a nagyon-nagyon halvány rózsaszín párosítását még el tudom képzelni.

őszi szettek
Kezdjük egy kiegészítővel, aztán jöhet a színes kabát is!
őszi szettek, pasztell
Szépek a pasztell szettek, csak figyeljünk az összeállításnál

Ne tegyük el a fehér farmert!

Bár alapvetően az él bennünk, hogy a fehér nadrágok a nyári évszakhoz illenek, ősszel sem kell teljesen elfelejtenünk ezeket. A lényeg és a kulcs igazából az anyag. Egy vékony, lenge textíliából készült alsó rész ugyanis nem csak azért elvetendő a következő hónapokban, mert megfázunk, hanem azért is, mert nem mutatnak jól a kötött, vagy a vastagabb anyagokkal.

– Ha a fehér farmernél vagy farmer hatású nadrágnál maradunk, akkor semmi gond, ez ugyanis nem üt el az őszi ruhadarabjainktól, és bármilyen furcsa, nyugodtan viselhetjük például egy barna csizmával. Míg mondjuk egy len, vagy vászon alsó furcsán mutatna egy vastag oversize pulcsival – így a stylist.

őszi szett