Vállald be a virágmintát!

Tévedünk, ha azt hisszük, a virágminta csak egy múló nyári hóbort. A rózsák és pipacsok szavatossága egyáltalán nem járt le a rossz idő beköszöntével. Szóval viseljük bátran, megmutatjuk, hogyan!

hirdetés

 

Bárhol, bárkinek, csak nem mindegy, mivel!

A virágminta nem kizárólag a tizenévesek és a nagymamakorú hölgyek divatja, mégis csak kevesek gardróbjában lóg valamilyen virágos ruhadarab – mondja Lánczos Benkő Tímea, stylist. Sokan talán túl feltűnőnek érzik, vagy nem tudják, hogyan viseljék. Épp ezért összeszedtünk néhány alapszabályt, a biztonság kedvéért:

1. A kevesebb néha több: azaz olyan darabokat keressünk, ami viszonylag kevés színből áll. Az alábbi összeállításokban is olyan virágmintás cuccokat válogattunk össze, amelyek jól példázzák, hogy a maximum három-négy árnyalatból álló virágminta nem lesz giccses.

2. Tartsuk szem előtt az alkatunkat: ne hordjunk virágmintát előnytelenebb testrészeinken. Ha valakinek erős a felsőteste, de a lába szép karcsú és hosszú, akkor válasszon virágmintás szoknyát vagy nadrágot, a blézert pedig hagyja meg másoknak.

Plusz tipp: ha erősebb vagy combban, de szereted a virágmintát, akkor viseld hosszabb tunikával és csizmával. Így csak minimális rész fog kilátszani belőle, a szettedet mégis feldobja.

3. Bármilyen furcsa, a virágmintát párosíthatjuk más mintákkal, akár más virágmintával is. A hangsúly a színeken és a minta nagyságán van, nagy mintásat nagy mintással, kicsit pedig kicsivel. A tömény virágos elsősorban a bátraknak ajánlott!

4. Színharmónia: virágos szettünk akkor nem lesz ízléstelen, ha a mintás darabban megtalálható árnyalatokkal kombináljuk azokat (lásd. szettek), és nem hozunk be egy negyedik színt az összeállításba.

5. Ha mégis feltűnésre vágysz, akkor ne alapszínekkel (fekete, fehér, bézs) kombináld a virágmintás szoknyát, hanem mondjuk az adott ruhadarabban szintén megtalálható feltűnőbb színekkel, mondjuk pirossal, vagy rózsaszínnel.

Felülre

Bármilyen furcsa, a virágminta egy blézeren is jól mutat. Sportosan és elegánsan is hordhatjuk, farmerrel, vagy ceruzaszoknyával, sőt, egyéb finom mintákkal is kombinálhatjuk.

Középre

Sokan ódzkodnak tőle, pedig a virágmintás ruha nem nagymamás viselet, feltéve, ha jól választjuk meg a színeket és a kiegészítőket – mondja a stylist. Nem lőhetünk mellé, ha a ruha mintájában található néhány árnyalatból válogatjuk össze a többi darabot. Kedvencünk a ballonkabátos megoldás!

 Alulra

Talán az egyik legvagányabb az, ha a virágmintát szoknyaként vagy nadrágként viseljük. A variációk száma végtelen: bőrkabáttal, oversize pulcsival, vagy elegáns felsővel is kombinálhatjuk, a végeredmény tökéletes lesz! Sőt, ha színben harmonizál, a kockás minta sem túl merész hozzá.