Vállalható smink a fa alá

Karácsonyi make up címen számtalan ötletet találni a női magazinokban, ám ezek gyakran meglehetős túlzásnak bizonyulnak. Egyrészt, mert elkészítésük időigényes, másrészt, mert ki akarja szenteste jégkirálynőnek maszkírozni magát? Ezért íme egy smink, ami egyszerű és pont annyira ünnepi, amennyire még belefér.

hirdetés

A karácsonyi smink legfontosabb eleme a csillogás, ám mivel idén a matt szájfestés dívik, így a fémes felületek elsősorban a szemfestésben köszönnek vissza.

Az egyik legjobban használható szín az arany, szinte minden szemszínhez passzol, és igazán ünnepi megjelenést kölcsönöz. A luxus márkák 2013-as karácsonyi kollekciójában is az aranyos csillogás játssza a főszerepet – mondja Gali Renáta, sminkmester.

Hogyan csináljuk?

Az első és legfontosabb lépés a tökéletes alapozás. Ezután következhet szemünk kiemelése.

Dolgozhatunk aranyszínű szemhéjpúderrel, illetve pigmenttel egyaránt. Utóbbi egy kicsivel praktikusabb, jobban kihasználhatjuk sminkelés közben, a szemfestékkel ellentétben ugyanis ebből nemcsak szemhéjunkra, de arccsontunkra és dekoltázsunkra is juttathatunk. A trükk csupán annyi, hogy a különböző műveletekhez különféle ecsetekre lesz szükségünk: ha diszkrétebb fényt szeretnénk dekoltázsunkra vagy arccsontunkra, válasszunk hozzá nagyobb ecsetet, mondjuk egy pirosító vagy púderecsetet. Szemhéjecsettel pedig vastagabb rétegben vihetjük fel a szemhéjunkra a fényt. Az igazán erőteljes csillogás érdekében tegyünk alá valamilyen krémes állagú szemfestéket.

Igazán elegáns, ünnepi lesz a sminkünk, ha az arany szín mellé egy vékony tusvonalat is húzunk.

Karácsonyi külsőnket a vörös ajkak tehetik igazán alkalmivá, ez idén nagyon nagy divat, de kizárólag akkor, ha matt hatású, vagyis nem fénylik.

Ettől függetlenül természetesen használhatunk bármilyen más élénk színt is, a pinkes és lilás árnyalatok ugyanúgy divatosak.

Élénk ajkak festésekor azonban ügyeljünk a következőkre: először is használjunk a rúzshoz illő ceruzát, majd ecsettel vigyük fel a színt, a felesleget itassuk fel egy papírzsepivel, majd ismételjük meg a folyamatot – tanácsolja a szakember.

négyes
Smink: Gali Renáta; Fotó: Déber Gábor
Smink: Gali Renáta; Fotó: Déber Gábor

Az örök klasszikus

A másik nagy kedvenc, a füstös szem, mely talán soha nem fog kimenni a divatból. És hogy hogyan lehet ez igazán alkalmi? Vigyünk rá valamilyen fényes pigmentet: lehet arany, ezüst, rózsaszín, zöld, de akár  lila is.

ejf_0129kvg (1)
Smink: Gali Renáta

[note note_color=”#a4288b” text_color=”#eee7e7″]Amitől a nagyi elsírja magát…

Bár az alábbi make upokat karácsonyiként sütötték el az interneten, azért mi megkérdőjeleznénk ezt a kategóriát. Ugyan a bal felső kép határozottan emlékeztet egy fenyőfára, ez még nem mentség a zöld szemöldökre.

A családi béke érdekében a méretes műszempillákat és a strasszokat is tartogassuk inkább szilveszterre. [/note]

sminkek
Forrás: pinterest.hu

 

  • Zoli

    Remek a cikk, köszi. Épp azon gondolkodtam, milyen sminket tegyek fel karácsonykor. Így most már nyugodtan állhatok neki a bejglisütésnek és a mosásnak. Szupcsik vagytok.