Vigyázat fertőző!

Az egész a fodrász szalonokban kezdődött, majd szépen lassan, szinte észrevétlenül elszabadult a pokol, és mire kettőt pislogtunk, minden színátmenetes lett. Az internetet böngészve elfogott minket a félsz, hogy már soha többé nem találunk egyszínű telefontokot és fakanalat.

hirdetés

Miért?

Az ombre hajfestést a válságra reagálva találták ki a fodrászok. A koncepció – ahogy a színátmenetes frizurákat elnézve talán magunktól is rájövünk – a spórolás. Ezeket a hajakat ugyanis sokkal ritkábban kell festetni, mivel úgy néznek ki, mintha a világos, vagy a sötét szín éppen lenövőben lenne. Az újonnan megálmodott stílus hatalmas sikert aratott a divat világában, jóformán az összes hollywoodi sztárnak ilyen a frizurája, és a sarki fodrászatokban is egyre többen kérik ezt a fazont. Azt azonban talán még az ötletgazdák sem gondolták, hogy a színátmenetesség ekkora trend lesz.

Holtomiglan, holtodiglan

Nem tudni, hányadikként a sorban, de az biztos, hogy az ombre az esküvők világát is meghódította. És, töredelmesen be kell vallanunk, nekünk tetszik. Persze csak mértékkel, a hippikorszakot idéző festés jól mutat az esküvői tortán, a székszoknyákon, talán még a csokornál is, azonban a félig festékbe mártott menyasszonyi ruhát túlzásnak érezzük. (Igen, ilyet is lehet kapni.) Mindenkinek lelke, rajta, de szerintünk, amíg  egy-két dekoráció erejéig kifejezetten szép az ombre, addig töménytelen mennyiségben elveszíti a varázsát.

Csábító csókok

Vagy mégsem? A férfiak egy része amúgy sem kedveli a túl sötét rúzst, sőt a szájfény sem tartozik a kedvenc sminktermékeik közé. Egyrészt mert ragad, másrészt mert fog. Így őszintén szólva elég nehezen tudjuk elképzelni, hogy valaki színátmenetes ajkakkal csücsörít majd az utcán, de fényképen nem rossz, azt el kell ismernünk.

Színátmenetes otthonok

Egyelőre nem tudjuk eldönteni, hogy mit szólunk az ombre falfestéshez. Így, a szoba egyik sarkában egészen kellemes látványát nyújt, de nagy térben valószínűleg kicsit bután mutat. Mindenesetre tény, ha a színátmenetes stílus mellett döntünk, nem kell aggódnunk a fakulás miatt.

Akinek kevés lenne, hogy a szobája fala színátmenetes íme, néhány ötlet: ombre lépcső, fakanál és szék.

 

 

Vidám édességek

A színátmenetes torták és sütemények vélhetően az esküvői dekorációkban tűntek fel először, de már kitörtek az ünnep keretei közül. Elismerjük, hogy a végeredmény szemet gyönyörködtető, ám elkészíteni meglehetősen macerás lehet. Minden tiszteletünk annak, aki ilyen édességgel lepi meg szülinapos barátnőjét.

Mobilmánia

Egyáltalán nem meglepő, hogyha egy divat őrület elindul, akkor abból előbb-utóbb telefontok születik. Egészen szolid, nekünk teszik.