Viselj pécsi ékszereket!

Pécs a kreativitás kincsesbányája. Az egyedi és különleges termékek minden ízlést kielégítő választékban vannak jelen az utcák üzleteiben. Szerencsére a pécsi ékszerkészítők sem tétlenkednek. A műhelyekben megállás nélkül jönnek létre a megálmodott kreációk. Ízelítőként három helyi márkát és csapatot mutatunk be.  

hirdetés
Uránia Mozi
MONGE studio
A betonnal mint építőanyaggal tanulmányaink miatt már régóta foglalkozunk. Hivatalosan 2014 májusában alapítottuk a márkát, aminek a nevét Gaspard Monge ihlette mérnöki munkássága miatt. Ekkor kezdtünk el nagyobb hangsúlyt fektetni a beton ékszerek kidolgozására. Elsősorban női ékszereket, készítünk, de a férfi vonal fejlesztése is folyamatban van.

mng_2

Ékszereink speciális betonkeverékből készülnek, melyek alkalmasak a mindennapi viselésre. Több fajta színnel és felületkialakítással dolgozunk, minden termékünket magunk készítjük gondos odafigyeléssel, ezért sosincs két ugyanolyan darab a piacon. A MONOKROM design üzletében találhatók meg az ékszereink, de természetesen vállaljuk egyedi termékek készítését is.

mng_1

Saját tervezésű beton kiegészítőink prototípusát, számítógépes modellezés után 3d nyomtatóval kinyomtatjuk, így gyakorlatilag bármilyen egyedi terméket elő tudunk állítani az anyag és a zsaluzatkészítés korlátain belül. Az ékszerek mellett készítünk, egyedi nagyobb méretű lakáskiegészítőket, burkolatokat, vagy akár beton bútorokat is.

DiaDravai
Ipari termék- és formatervező mérnökként 2014-ben alapítottam a DiaDravai márkát. Az Önindító program és egy vállalkozás létrehozása motivált. Főként bőr és textil alapanyagokkal dolgozom, szeretem a patchwork technikát alkalmazni termékeim elkészítésekor. Emellett egyéni kérés szerint tervezek és készítek egyedi táskákat, ruhákat és kiegészítőket.

diadravai_3

Ékszerek közül fülbevalókat, nyakláncokat és karkötőket alkotok bőrből és textilekből. Különböző módon festem, gyűröm, pirográf készülékkel rajzlom és írom őket. Legfontosabb küldetésem, hogy minél több embernek örömet tudjak okozni az általam tervezett és készített egyedi produktumokkal és a foltvarrás hagyományait innovációs termékekkel továbbvigyem.

diadravai_2

Jelenleg közösségi oldalon és a honlapomon érhetnek el az érdeklődők. Egyeztetés után bejöhetnek a műhelyünkbe és megnézhetik a munkáimat.

Licorice
A Licorice (Medvecukor) ékszerkollekciót 2012-ben alapította Pataki Erika és Szolga Hajnal, jelenleg Jankovics Gabriella kreatív munkatárs erősíti még a csapatot. Alkotói közösségünk számára fontos a környezet védelme, ezért kerékpárgumi belsőből, kézzel készítjük ékszerkollekciónkat.

medvecukor_2

Hisszük, hogy az „upcycling”, mint tevékenység képes példát mutatni az embereknek arra, hogy környezettudatosabban éljenek. A pécsiek a MONOKROM-ban és műhelyünkben érnek el bennünket. Ékszereket gyártunk egyedi megrendelésre is. Legújabb, limitált szériás ékszercsaládunk a Licorice Skin latex kerékpárgumiból készült.

medvecukor_1

Hirdetés