Vonzó női veszélyek

Pécsett szerencsére számos extrém sportlehetőség kínálkozik, amik egyszeri kipróbálása nem jelent őrületes költséget. A jó idő közeledtével érdemes picit otthagyni az edzőtermeket és kipróbálni egy-két adrenalinnövelő sportot a szabadban. Ajánlunk pár népszerű mozgásformát, ezzel megadva az első bátorító lökést!

hirdetés

Barlangászat

A barlangtúra során számos érdekességet lehet megtudni a barlangok keletkezésével, fejlődésével és a barlangkutatással kapcsolatban, valamint a sport elkezdése nem igényel különösebb felkészültséget – bátorságot viszont annál inkább.

Barlangászattal Pécsett számos klub és egyesület foglalkozik. Elsők között említendők a Mecsek Háza, Mecseki Karsztkutató csoport és a Pro Natura Karszt- és Barlangkutató Egyesület. A Mecsek Háza Orfű mélyére szervez barlangtúrákat, földalatti földrajz órákat, éjszakai túrákat és bátorságpróbákat is az odalátó érdeklődőknek. A Mecseki Karsztkutató csoport kutatótáborokat és vizsgálatokat szervez legfőképp a Spirál-víznyelőbe. A Pro Natura Karszt-és Barlangkutató Egyesület fiatal barlangászai pedig kutató programokat, túrákat és kirándulásokat is szerveznek.

A felszerelés általában olyan öltözetet jelent, amit az ember nem sajnál. Ezek mellett a barlangászathoz szükséges sisakot, fejlámpát és overallt általában az egyesületek biztosítják, így a ruházatra sem kell különösebben költeni.

Extrém sportok 1

[note note_color=”#38bd63″]A barlangtúrák költsége átlagosan 5000 Ft/fő[/note]

Mindhárom egyesület rendelkezik női tagokkal is, és szeretettel várja a további hölgy érdeklődőket programjaikra, vagy akár hosszabb távú sportolásra. Minden túrára vagy kirándulásra való jelentkezés előzetes egyeztetés alapján működik.

Paintball

Még ha nem is sorolandó a paintball az extrém sportok közé, a terepruhában kúszó-mászó csapatok célja egymás kilövése és a túlélés – így ez már önmagában is egy extrém helyzet. Nem beszélve arról, hogy ha a golyó nem is veszi az életed, becsapódása igen fájdalmas tud lenni.

Pécsett két pálya említésre méltó, a Rino Paintball Pécs és az Otisz Paintball Team, rendkívül változatos játékokkal és pályákkal csalogatják az érdeklődőket. Kisebb és nagyobb csapatokban lehet részt venni a játékban, majd különböző célokat végrehajtva megnyerni azt – ez lehet túszszabadítás, zászló megszerzés vagy csak egyszerűen a másik csapat kilövése.

[note note_color=”#38bd63″]A Paintballozás költsége átlagosan 2000 Ft/fő/nap plusz lőszer[/note]

Siklóernyő

A siklóernyő csodálatosan szabad repülési élményt ad. Tulajdonképpen egy szárny, mely a légmozgás függvényében gyorsul és lassul, és egy zsinórzat segítségével lehet irányítani. Mindenképpen extrém, a magasságot és az adrenalin mennyiséget figyelembe véve.

Extrém sportok 3

Sokan nem tudják, hogy siklóernyőzésre is van lehetőség a Mecsek és környéki hegységeken. A Blue Sky SE Szekszárdi székhelyű csapat, valamint a Kettő SE is rendszeresen szervez siklásokat a mecseki lankákon. Rajtuk kívül pedig még más csapatok is szerveznek repüléseket Pécs környékén, érdemes tehát figyelemmel kísérni a siklóernyős fórumokat. Ha nincs elég bátorságunk egyedül repülni, párosan is űzhetjük ezt a sportot.

[note note_color=”#38bd63″]A siklóernyőzés költsége igen magas, több tízezer forinttal kell számolni. Egyes csapatoknál ugyanis egyesületi tagság, illetve jogosítvány letétele a feltétel, ezek pedig egy viszonylag nagyobb összeget jelentenek. [/note]

Mászás

A mászás egy olyan sport, mely koncentrációt, bátorságot, fizikai erőnlétet, ügyességet, speciális eszközök kezelését, valamint a mászás környezetének ismeretét követeli meg. Ráadásul mindez a magasban történik, szinte függőlegesen! Az adrenalin az egekben, ez a sport tehát rendkívül extrém, ám mindez kifizetődő, hiszen tökéletes izomzatot farag. Megkülönböztetünk sziklamászást, melyet a szabadban végeznek és műfalmászást, mely a mászás termi változata. Utóbbit több egyesületnél kipróbálhatjuk Pécsen.

Erre lehetőségünk van a Pécsi Sasok Mozgásközpontjában és a Mecsextrém Parkban. Különböző nehézségű és méretű falakkal és útvonalakkal vár minket mindkét központ. A felszerelés laza sportos ruházat, a többi kiegészítőt pedig tartalmazza az ár.

[note note_color=”#38bd63″]A falmászás ára átlagosan 1000 Ft/fő[/note]

Extrém sport tárunk sajnos nem teljes, ezért szeretettel várjuk a javaslatokat másfajta sportokra is!

 • gabi
 • Sára

  Kedves MZ/X!

  Én ajánlom őket, ez Pesten van de nagyon olcsó és egy hétvégés intenzív tanfolyam. 3 napig ugrálsz gyönyörű helyekről, utána pedig jogsid is lesz.
  Nézz rá, érdemes!

  http://www.kuponvilag.hu/3-napos-hetvegi-intenziv-sikloernyos-tanfolyam.html

 • MZ/X

  Tudja valaki, hogy a siklóernyőzés kb milyen árba van és hol lehet ilyenre jelentkezni?
  Olyan helyen ahol nem kell sem tagság sem semmi más csak menni és ugrani? Tandem ernyőzésre gondolok nem egyedül ugrani mert az egyértelmű nem úgy megy hogy na jöttem és majd ugrok egyedül minden felkészülés nélkül.