Ultraciki lehet, ha bénán öltözünk fel a hőségben

Na ne már!

Nyáron, a lenge és laza viseletek évszakában tudni kell jól felöltözni, a cikibb ruhadarabok ugyanis ilyenkor sokkal jobban feltűnnek, legyenek azok férfiakon, vagy nőkön. Ha pedig szeretnénk elkerülni, hogy a forróság közepette is rosszallóan, vagy gúnyosan néznek a „dresszünkre” a járókelők, érdemes megfontolni Lánczos Benkő Tímea pécsi stylist tanácsait.

hirdetés

Rémek a lábakon: szandál-zokni és gyógypapucs

Eljött a végítélet napja, divat lett a nők körében zokni-szandál kombináció. Lánczos Benkő Tímea azonban hangsúlyozta, hogy – attól eltekintve, hogy neki személy szerint nem tetszik – a zokni-szandál jól tud állni merészebb, divatosabb nők és lányok lábán, nem is hiába jönnek ki nagy divatcégek a sokak számára fájdalmas látványt okozó trend menő darabjaival.

Normálisan is kinézhetünk zokni-szandálban
Normálisan is kinézhetünk zokni-szandálban

Például nagyon laza és stílusos tud lenni a mintás zokni-szandál párosa, és már akár azzal is nagy hatást lehet elérni, ha a szandál és a zokni színei szépen kiegészítik egymást. Persze csak akkor működik ez, ha többi ruhadarabunk is passzol a bevállalós lábbelihez. Fontos, hogy itt nem arra a tipikus zokni-szandál viseletre kell gondolni, amit idős német turisták és a magukra nem feltétlenül adó magyar férfiak lábain éktelenkedik, az mindig ciki marad, de az is érthető, ha valakinek az új zokni-szandál trend is sok a jóból.

Soha nem lesz ez trendi
Soha nem lesz ez trendi

Aztán ott van a jelenleg hódító gyógypapucs, amit női lábakon szúrhatunk ki, szerencsére leginkább zokni nélkül. A nem igazán divatcikként kitalált papucs nem a stylist kedvence.

Na ne már!
Na ne már!

– Ahhoz képest, hogy a nők milyen cipőkkel tudják tönkretenni a lábukat, a gyógypapucs nyilván jobb megoldás, egészséges, ugyanakkor nem épp esztétikus látvány, nekem nagyon nem tetszik, de ha valakinek ez a lábbeli a legmegfelelőbb nyári viselet, szíve joga hordani – mondta, majd hozzátette, hogy azt azért érdemes tudni, hogy 5-6 éve Nagy-Britanniában már divat ez a papucs, egy cég külön márkát is épített rá, szóval nem biztos, hogy gyorsan el fog tűnni az utcákról.

A túl rövid rövidgatya esete

A férfiak feltehetően élvezik, hogy a lányok idén nyáron derékig érő, de hátsójukat szinte alig takaró rövidnadrágokban mászkálnak, a stylist azonban figyelmeztetett arra, hogy ezeket a trendi kis nadrágokat érdemes mértéktartóan viselni, nem az a lényegük ugyanis, hogy a lehető legtöbbet mutassák a lányokból.

Van, akinek jól áll
Van, akinek jól áll

– Válasszunk inkább olyan shortokat, melyek se nem túl rövidek, se nem túl hosszúak. Ezeket a nadrágokat pedig némi önkritikával illene kiválasztani és hordani. A kisportolt, fitt hátsón nagyon jól tudnak mutatni, de sokan csak azért húzzák fel őket, mert divatosak, nem pedig mert előnyösek. Szóval mindig jól nézzünk bele a tükörbe, mikor ilyen nadrágot választunk! – hangsúlyozta a szakember.

A szilikon melltartópánt átka

Ezt a valamilyen oknál fogva évek óta divatosnak vélt melltartót bizonyára sokan ismerik, és nem csak a nők. Létezése – és főleg népszerűsége – azonban rejtély a stylist számára.

– A szilikon melltartópánt számomra érthetetlen. Soha nem volt divatos és soha nem is lesz. Semmi értelme, láthatatlannak akar tűnni, de mindenki látja, hogy ott van, ráadásul csak ráizzad az ember bőrére, ami nem kellemes, és nem is egészséges. Könyörgöm, ezért vannak a pánt nélküli melltartók! – mondta Lánczos Benkó Tímea. A szilikon pántos melltartó ezen felül azért sem mondható trendinek – folytatta – mert idén nyáron épp nagyon divatosak azok a női felsők és ruhák, melyek a fedetlen vállakra helyezik a hangsúlyt. Ilyenek például a felkarra letolt felsőrészű ruhák. Ezekkel pedig nem egyeztethető össze a szilikon pánt.

A férfiak divat ellen elkövetett bűnei

Ugyan sok férfi próbálkozik, a divattrendek követésében azért nem a legjobbak. A nyár pedig ezt láthatóvá is teszi, több fronton. Először is, a férfiaknak el kellene felejteniük a bokáig érő rövidnadrágokat, amikhez ráadásul felhúzott szárú zoknit vesznek fel a legtöbb esetben (egy jó tanács: a zoknit hagyjuk ki a buliból). Ez simán divatbűn. Akárcsak a sok oldalzsebes bő szárú rövidnadrágok, bár annyira azért ezek nem cikik, mint a fenti szerelés.

férfi_divat
Felejtsék el már ezt a férfiak!

– Vannak nagyon-nagyon rövid és szűk férfi rövidnadrágok, amiket a fiúk magukra erőltetve közel sem tűnnek férfiasnak, és vannak ezek a lenge-lógós bermudák, amik szintén nem azok. Számomra érthetetlen, hogy miért döntenek ezek mellett a férfiak, szerintem a lényeg az lenne, hogy a kettő között megtaláljuk az egyensúlyt – mondta Lánczos Benkő Tímea. A magukra adó férfiaknak érdemesebb inkább a szűkebb, felhajtott szárú, térd vagy boka fölé érő nadrágokat választaniuk, de a feltűrt szárú nadrágok is egyértelműen jó döntésnek bizonyulnak a hosszú és rövid darabok esetében is – tette hozzá.

A rövid ujjú ingeket is érdemes sutba dobni, évről-évre egyre cikibbek – mondta a stylist – de szerencsére sokaknak feltűnt már, hogy a feltűrt hosszú ujjú ingek mennyivel elegánsabbak. Az ujjatlan pólókra viszont nincs mentség, kivéve talán, ha épp a természetben járunk, de akkor se nagyon.