Unokaöccse emléke előtt tisztelegve fut maratont a pécsi nő

Molnárné Hinterdorfer Nóra hobbija évek óta a futás, első versenye befutóérmét az akkor 5 éve betegségével küzdő unokaöccsének, Gáborkának ajánlotta fel. A kisfiú hősies tusája adott neki erőt a megmérettetéseken, egy ideje már a maratonon való indulás gondolata foglalkoztatta. A gyermek nemrég sajnos alulmaradt a harcban, elvesztése pedig arra késztette nagynénjét, hogy jótékony futóként induljon szeptember 29-én a 34. Spar Budapest Maratonon.

– Futásommal egy számomra fontos ügyet szeretnék támogatni. Mikor az unokaöcsém 4 évesen beteg lett és sok időt töltött a kórházban, édesanyja esténként nem lehetett vele, amit nagyon nehezen viselt. Az elmúlt években néhány kórteremben sikerült ezt a problémát megoldani, de sajnos még nem az összesben. Futásommal további szülőpihenők kialakítását szeretném támogatni, az Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítványon keresztül. Kitűzött célom 421 950 forint összegyűjtése –  írta Molnárné Hinterdorfer Nóra a jótékonysági futás Facebook-eseményén

Nemrég Pécsett is mintegy kétezer futó gyűlt össze a Széchenyi téren, hogy egy jótékony célt támogassanak. A „Fuss a rákgyógyításért” esemény kedvezményezettje szintén az Eurakvilo Gyermekonkológia és Gyermekhospice Közalapítvány volt.

Az Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítvány számlaszám: 10300002-10531950-49020012

Közlemény: „Gáborka”

Hirdetés