Viszlát feszülős farmer, jön az anyuka stílus!

Photography by juliantse.com

A csőnadrágok és a trapéznadrágok után robbant be a „skinny jeans” vagyis a feszülős farmerek korszaka. A feszülős anyagokat azonban idén felváltja a „boyfriend” és a „mom” fazon lazább, bővebb vonalai. A férfiak nagy bánatára már nem lesznek láthatóak annyira kiemelten a női vonalak, hisz ezeket a trendeket inkább a lengébb szabás jellemzi – ,mi meg örülünk, hogy nem kell végre feszengeni! Pécsi stylist ad tippeket az új farmerdivathoz.

hirdetés

Lassan elmerül a süllyesztőben a skinny jeans. Azért nem kel kidobni a jobbnál jobb feszülős darabjainkat, de ne lepődjünk meg, ha már nem nagyon találkozunk a boltok polcain a megszokott fazonnal. Helyét a boyfriend, vagyis a fiúsabb szabású farmer, és a mom, magyarra fordítva az anyuka stílus lesz a menő, ami a 80-as évek hangulatát idézi.

Boyfriend stílus

A boyfriend stílus az alacsony derekáról és a bő száráról ismert. Az ide tartozó darabok a hiphopos stílusra emlékeztetnek, amihez a szaggatott, lenge, feltűrt farmer dukál. Nem feltétlenül társulnak sportos kiegészítők ehhez a stílushoz, felvehetünk magassarkút, csinosabb inget vagy crop topot is a farmerhez.

– A boyfriend stílussal, ugyanúgy ahogy az oversized, túl méretes felsőkkel is vigyázni kell. A vékony derekú lányokon persze kivétel nélkül jól állnak ezek a fazonok is, de bátran felhúzhatják a vastagabb combú, fenékben kicsit erősebb hölgyek is – mondja Lánczos Benkő Tímea, pécsi stylist.

jeans-boyfriend

Mom jeans a 90-as évekből

A mom stílus nem új keletű, már tavaly is megjelentek a kifutókon a magasított, bővebb derekú, répa szárú nadrágok. Az egyik kedvencünk, hiszen egy szandállal és egy ujjatlannal feldobva már indulhatunk is munkába.

– A mom is egészen hasonló a boyfriend stílushoz, mivel a feneket és a combot picit eltűnteti. A mom-ot kifejezetten ajánlom minden anyukának, hiszen végre nem kell a játszótéren feszengenünk a feszülős nadrágban! Bármennyire is szeretjük a testhezálló farmereket, a feszülős fazon már igen kényelmetlenné válhat a nap végére – mondja a stylist.

jeans-mom

Trapéz, most kicsit rövidebben

Már tavaly is próbálkoztak a divatóriások a trapéznadrágokkal, több-kevesebb sikerrel. Lánczos Benkő Tímea szerint láthatóan a trapézra vagyunk a legkevésbé nyitottak, de magasabb hölgyeken, magassarkúval márpedig szépen tud állni a levágott trapéz. Idén egyébként a csinos, nőies trapéznadrág egy rövidebb változatával tér vissza az üzletekbe.

A stylist elmondja, hogy ez egy igenis csinos és nőies fazon. – Rossz szemmel nézünk rá, próbáljuk meg nem a tornacipővel elképzelni, és máris teljesen más lesz az összhatás – javasolja a pécsi divatguru.

jeans-cropped-kickflare

Patchwork a farmeron

Újabb divathullám söpör végig, ami a patchwork technikát illeti. A gyermekkorunkban a kiszakadt nadrág javítására használt vasalható foltoknak új lendületet ad a divatvilág, és a minél színesebb, kreatívabb mintából elkészített foltok rendre megjelennek a farmer anyagán, legyen az nadrág, dzseki vagy ing.

jeans-patchwork

  • Bergovecz Győző (Bergo)

    Azért azt megnézném ki fog így öltözni 😀