4 remek pécsi program, amit kár lenne kihagyni

Szeptember 28-a és október 4-e között is remek programokkal: zenés baba-mama foglalkozással, képzőművészeti szabadegyetemmel, világörökségi sétával és Kern András estjével várja a pécsieket a Zsolnay Örökségkezelő Nkft. Mutatjuk a részleteket!

hirdetés
Uránia Mozi

Sajnos az őszre tervezett táncházak elmaradnak, mivel nagy kellemetlenséget jelentene a maszkhasználat, de 4 remek program kárpótolja a pécsieket a következő héten.

Babáknak zene

Ingyenes baba-mama foglalkozás! Minden alkalom olyan, mint egy képzeletbeli kirándulás, aminek alapját mozgásos mondókák és dalok adják, miközben nagy hangsúlyt fektetünk a természet témájára. A meséket, mondókákat, versikéket kiválóan kiegészíti az élőzenei aláfestés, így válik kerek egésszé az élmény.

Foglalkozásvezetők: Tamás Éva előadóművész, gyógypedagógus és Bogárdi Aliz zenész.

Időpont: szeptember 28. 10.00–11.30
Helyszín: Zsolnay Negyed – Herkules Műhely

Képzőművészeti Szabadiskola

Több évtizedes hagyományokkal bíró foglalkozás várja a rajzolni szerető fiatalokat, akár hobbiból rajzolnak, akár felvételire készülnek. Dr. Németh Pál PhD szobrászművész folyamatos korrektúrája mellett a kezdők kockológiával, a haladók aktmodellrajzolással foglalkoznak.

Időpont: szeptember 29. 17.00–22.00
Helyszín: Zsolnay Negyed – Panorámaterem

Világörökségi séta

Fedezd fel az 1600 éves, festett ókeresztény sírkamrák titkait idegenvezető segítségével!
A pécsi belváros szívében, a világörökségi helyszíneken egy ősi világba, Pécs római kori elődjébe, Sopianea-ba érkezik a látogató. Itt találhatóak a 2000 óta UNESCO világörökségi védettséget élvező, valamint a hungariumként is elismert, IV. századi ókeresztény sírok és sírkamrák.

Ezek egy része festett, belső terük bibliai jelenetekkel és ókeresztény szimbólumokkal díszített, ami tovább növeli az emlék egyediségét, egyetemes kulturális értékét.

Időpontok: szeptember 29. és 30. 16.00, október 3. 16.00, október 4. 11.00
Helyszín: Indulás: Cella Septichora Látogatóközpont

Lövölde tér: Kern András estje

A Kossuth-díjas színművésznek 35 éve jelent meg első hanglemeze, rajta a legendássá vált Lövölde tér című dallal. A műsorban a közönség hallhatja a régebbi, népszerű dalokat, de újabb szerzemények is műsorra kerülnek.

A dalok mellett sok humoros történet is elhangzik, ahogy azt Kern Andrástól megszokhattuk! Vendég: Hernádi Judit és Heilig Gábor.

Időpont: október 3. 19.00
Helyszín: Kodály Központ