4 szuper pécsi program, amit ne hagyj ki a következő héten

Szeptember 14-e és 21-e között is remek programokkal: kulturális minifesztivállal és koncertekkel várja a pécsieket a Zsolnay Örökségkezelő Nkft. Mutatjuk a részleteket!

hirdetés
Uránia Mozi

Budapest Klezmer Band – 30. születésnapi koncert

Idén ünnepli a 30. születésnapját a Budapest Klezmer Band. A zenekar előadásai rendkívüli élménnyé teszik a tradicionális zsidó zenét. Átiratokat játszanak, amelyeket az együttes alapítója és vezetője, a munkácsi származású Jávori Ferenc Fegya komponál. Ezen az estén a híres énekesnő, Szinetár Dóra lesz az együttes vendége.

Időpont: szeptember 14. 19.00
Helyszín: Kodály Központ

Még több részletért kattints ide.

„Dupla 20” – 20 éves a Balázs Elemér Group és 20. évadát kezdi a Metronóm Jazz Klub

Szeptemberben huszadik évadát kezdi Pécs legendás jazzklubja, a Metronóm. Az évfordulót stílszerűen egy másik jazz-jubileummal, a 20 éves Balázs Elemér Group koncertjével ünneplik.

A kétszeres Fonogram-díjas, aranylemezes formáció hamar hazánk egyik legnépszerűbb együttesévé nőtte ki magát, rendszeres fellépői hazai és külföldi jazz-, illetve világzenei fesztiváloknak. Hallgatóságuk úgy érezheti, dalról dalra utazza körbe a világot Erdélytől egészen Brazíliáig.

Időpont: szeptember 17. 20.00
Helyszín: Zsolnay Negyed – E78 – Koncertterem

Kattints a részletekért.

Pirogránit esték: Frenk

Éjszakai élet, és minden, ami vele jár. Különös és magával ragadó, bizarr, erotikával túlfűtött világ, túlélési útmutató kezdőknek és haladóknak. A multiinstrumentalista zenész a hiperkarma tagjaként tűnt fel, de emellett több formációban is játszott, valamint a kezdetektől fogva a Budapest Bár oszlopos tagja.

Frenk és megújult zenekara nagy izgalommal készül a koncertre, megidézve a nagyvárosi éjszakákat, megszórva a századvégi füstös lokálok hangulatával. A szuggesztív, őszinte, zsigerekig ható valóság, ahol valódi pop’n’roll showra számíthat a nagyérdemű!

Időpont: szeptember 19. 20.00
Helyszín: Zsolnay Negyed – Pirogránit udvar

Infók a koncertről itt.

Kulturális Örökség Napjai

Antik koncerttel, interaktív installációkkal és rendhagyó vezetett sétákkal várja látogatóit a pécsi Cella Septichora Látogatóközpont, a Kulturális Örökség Napjai című országos rendezvénysorozathoz csatlakozva.

Időpont: szeptember 19–20.
Helyszín: Cella Septichora Látogatóközpont

Részletek a rendezvényről itt olvashatók.