Mesebeli sétány a mecseki fák koronája között

Újabb turisztikai attrakcióval bővült Baranya: megnyílt a Lombkorona sétány és tanösvény a Hetvehelyhez közeli Sás-völgyben – közölte Nagy Csaba, a Baranya megyei közgyűlés elnöke. A Dél-Dunántúl első, fák koronája között haladó sétánya a kihelyezett tájékoztató táblákkal segíti az erdő alsó szintjeiről nem látható lombkoronaszint jellegzetes élővilágának megismerését.

hirdetés

Dél-Dunántúl első, fák koronája között megbúvó sétánya a sűrű erdőben mintegy 50 méter hosszú, 6 méter magas járószintű, de követi a terep emelkedését.

Keszi László, a Mecsekerdő Zrt. vezérigazgatója az átadón hangsúlyozta, hogy az erdei iskolák révén a pihenés és kikapcsolódás oktatással és a környezettudatos szemléletformálással kapcsolódik össze. Ugron Ákos Gábor helyettes államtitkár az erdészetek értékmegőrző, gazdálkodó szerepét, és a Mecsekerdő klímaváltozás kapcsán képviselt felelős hozzáállását emelte ki.

A sétányon közelebbről is megtekinthetjük a fák szerkezetét, de a kihelyezett tájékoztató táblák segítségével megismerkedhetünk az élővilággal is.

És ha mindez nem keltette volna fel kellőképp az érdeklődésünket, akkor íme még pár érv, hogy hétvégén ellátogassuk a Sás-völgybe:
– Odú- és fészektanodát is kialakítottak
– A gyerekek az ő méretükre kialakított cinke- és denevérodúba vagy gólyafészekbe is bemászhatnak
– A legkisebbek is kipróbálhatják az élőlények lakhelyeit
– Ingyenesen látogatható

A Mecsekerdő munkatársai az elmúlt két évben kilátót és tanösvényt avattak Kövestetőn, az Ormánságban újítottak fel egy erdészeti utat, amely a „Három folyó kerékpáros túraútvonal” hálózatához csatlakozik, emellett több megyei fejlesztésben partnerként vesz részt a cég, többek között a Zengőre tervezett kilátó építésében is.