A fotós, aki nem ismer határokat

A pécsi fotós Kiefer Bélát sokan ismerik, képeivel pedig nap mint nap találkozhatunk a világhálón. Amellett, hogy Pécs szépségeit mutatja meg nekünk, az autószerelő végzettségű férfi egy saját tervezésű Stihl márkaboltot és szervizt vezet, és a Szeretlek Magyarország médiacsoport pécsi fotósa. Mindemellett sokáig ő volt a Mensa HungarIQa pécsi csapatának feje. Nem mindennapi egyéniség.

hirdetés

Kiefer Béla 2004 óta fotózik. Elmondása szerint barátai ösztökélték, hogy kezdjen komolyabban foglalkozni a fényképezéssel, miután látták kirándulásai során készített képeit, még a régi, három megapixeles kamerájával.

Rendelésre nem készít képeket, és nem is árusítja őket, meg sem fordult a fejében. Ha valaki mindenképpen meg szeretne vásárolni egyet, megválik tőle azzal a feltétellel, hogy egy vakokat segítő egyesület számlájára utalják a pénzt, mivel nekik nem adatott meg a lehetőség, hogy láthassák a természet csodáit és az ő képeit.

kiefer7

kiefer6

A fotós számára nincs határ. Ha kell, hóban-sárban-fagyban, ha kell éjjel háromkor vagy hajnalban, ha kell tomboló viharban, orkánban, de egy jó fotóért Kiefer vállalja a kényelmetlenséget, kockázatokat, veszélyt. Jeges vízbe is mászott már egy gyönyörű képért, de számára megérte.

kiefer2

kiefer9

Készít képeket minden kategóriában, legyen az portré, természetfotó, emberek, állatok, utazás. Ködképeivel vált ismertté, azóta is gyakorta készít ilyeneket, és keresi az alkalmat. A szívéhez a természetfotózás áll a legközelebb, emellett tette le a voksát.

Természetesen Pécs és a Mecsek örök szerelem. Sok más fotóshoz hasonlóan, számára is a Havihegy az egyik legszebb pontja a városnak, róla és onnan készülhetnek a legvarázslatosabb képek. Messzebb nem nagyon tud utazni, hiszen a munkája ideköti.

kiefer8

kiefer4

kiefer5

kiefer1

kiefer10
Pécs és a Havihegy örök szerelem minden fotósnak

 

Az állatokat is szereti fotózni, és varázslatos képsorokat készíteni egy-egy példányról. Kiváló példa erre az a róka, akivel nemrég már személyes kapcsolatot alakított ki, a tenyeréből eszik – ő igazi modellt áll néha neki.

Arról, hogy melyik képét nevezné meg kedvencének, nem tud válaszolni. Több százezer fotót kattintott már, mindegyik egytől egyig kedves a szívének.

kiefer béla
Több kiállítása volt már Pécsett

Saját elmondása szerint nem szeret túlzottan pályázatokra nevezni munkáival, hiszen nem azért készíti őket, csupán szeretné mindenkinek megmutatni, milyen csodálatos is az a környezet, amely körülvesz bennünket. Ennek ellenére egy neves fotóversenyen, a National Geographic által meghirdetett pályázaton második helyet ért el egyik fotójával utazás kategóriában.

kiefer3

Sőt, Pécsett több sikeres kiállítása is volt már, sokan megismerték és megszerették műveit. Kiefer Béla először 2008-ban adta ki saját naptárát csak pécsi képekkel, ezek szintén nagy sikert arattak.

Azóta minden évben kedveskedik a pécsieknek egy kiadvánnyal.