A kicsiknek épülnek a sportpályák

Újabb öt pécsi óvodában épülhet sportpálya az Ovi-Foci Program keretében. A kicsik várhatóan az év közepétől vehetik birtokba a kifejezetten az ő méreteikre készült műfüves pályákat.

hirdetés

Nagy a zsivaj a Radnóti utcai tagóvoda műfüves pályáján, a hideg ellenére az apróságok lelkesen kergetik a labdát. Lóki Zoltánné vezető óvónő elmondta, tavaly készült el a létesítmény, s azóta naponta, délelőtt és délután is használják. Az óvodásokra méretezett sportpályán nemcsak focizni, hanem kosarazni, kézilabdázni, de akár tollasozni is lehet az óvónők felügyelete mellett. A kicsik imádják a pályát, és miután az óvodának nincs tornaszobája, nagyon sokat nyertek a létesítménnyel. A pályához ráadásul speciális gépet is kaptak, amellyel könnyen lehet takarítani, de labdák és bóják is rendelkezésükre állnak a gyakorláshoz. A pályát négy másik óvoda apróságai is használják, nagyon nagy rá az igény.

ovi foci, Radnóti ovi, hl01
Télen is focizhatnak a gyerekek a Radnóti utcai tagóvodában

– Nem véletlen, hogy az önkormányzat úgy döntött, öt újabb helyszínen épít hasonló pályát, s sikeresen is szerepelt az erre kiírt központi pályázaton. Így a Testvérvárosok terén, a Nevelési Központban, a Köztársaság téren, a Budai Nagy Antal utcában és a Zipernowsky utcai óvodában készülhetnek el új pályák a tervek szerint idén június 30-ig – közölte Őri László alpolgármester.

– Fontos, hogy a gyerekek sportoljanak, egészségesek legyenek, a város ezért is állt a program mellé. Az is lényeges, hogy az óvodások így korszerű körülmények között ismerkedhetnek meg több sportággal, és a jövőben akár versenyszerűen is űzhetik majd valamelyiket – tette hozzá az alpolgármester.

Az öt új pécsi pálya költsége 50 millió forint, ebből Pécsnek mintegy 14 milliót kell állnia a program szerint. A 6×12 méteres, műfüves, hálóval és biztonsági elemekkel ellátott pályákon akár olyan tehetségek is születhetnek, mint Gera Zoltán, a fociválogatott pécsi származású játékosa. De ha nem is lesz mindenki válogatott focista, kézis vagy kosaras, a mozgás örömét minden kis óvodás megtapasztalhatja.